Şenpazar Alancık Köyü

Şenpazar Alancık Köyü

Alancık Köyü haberleri, Şenpazar Alancık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alancık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Alancık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenpazar Alancık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alancık köyü son dakika gelişmeleri, Alancık köyüne özgü yemekler, Şenpazar Alancık köyünün tarihi, Alancık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alancık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alancık, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alancık Köyü Resimleri ve Alancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenpazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenpazar Kastamonu Arası Kaç Km? Şenpazar Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Şenpazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Şenpazar Köyünde doğan biri var mı? Şenpazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alancık, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür.Top Meydanı, Oyun Kayası mevkiinde bulunan Alancık Köyü, doğusunda Demirkaya Köyü, batısında Alaçal Ormanı, kuzeyinde Aydos mevkii, güneyinde Şenpazar Karaman Mahallesi ile çevrelidir. Genellikle ormanlık bir alanla çevrili olan Alancık Köyünde de tipik Karadeniz iklimi özellikleri görülür. Alancık köyü Kastamonu iline 109 km, Şenpazar ilçesine 9 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Gelir kaynaklarının yok denecek kadar azlığı göçe neden olmaktadır. Hayvanlardan elde edilen gelir ve tarlalardan yiyecek haricinde geçim kaynağı yoktur. Arazi az fakat verimlidir. Bu da yiyecek ihtiyacını karşılar. Genellikle sebze ve hayvan yemi ekilir. Son yıllarda Arıcılığa ve Büyükbaş hayvan besiciliğine ilgi fazladır.
Köyde ilk olarak 1935-1940 yıllarında açılan okulda eğitim-öğretim verilmeye başlanmış, geçici binalarda verilen eğitim-öğretim 1979 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan okulda sürdürülmeye başlanmış olsa da yaşanan göçlerin ve bunun sonucunda da okutacak öğrenci bulunamamasından dolayı okul 1990'lı yılların içerisinde faaliyetine son vererek kapatılmıştır. Bir dönem okul olarak hizmet veren bina 2000'li yılların başında alınan izinler ve yapılan anlaşmalar kapsamında başlayan yenileme çalışmaları ile birlikte köye Köy Konağı olarak yeniden kazandırılmış ve dönemin Şenpazar Kaymakamı'nın da katılımları ile 2013 yılında hizmete açılmıştır. Günümüzde köydeki az sayıdaki okul çağındaki öğrenciler ise Şenpazar'da okul hayatlarına devam etmektedir.
Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Özellikle son yıllarda artan kuraklık ile birlikte baş gösteren su sorunu nedeniyle son zamanlarda köyde sondaj çalışmaları yapılmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. İlçeye 9 km uzaklıkta bulunan köye ulaşım Köy Hizmetleri tarafından 1977 yılında stabilize olarak yapılan ve daha sonra yatırım programına alınması ile birlikte de 2015 yılı içerisinde asfaltlama çalışmalarının başlatıldığı yolla sağlanmaktadır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca köyde bir camii ve bir de din görevlisi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.