Şenpazar Aybasan Köyü

Şenpazar Aybasan Köyü

Aybasan Köyü haberleri, Şenpazar Aybasan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aybasan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Aybasan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenpazar Aybasan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aybasan köyü son dakika gelişmeleri, Aybasan köyüne özgü yemekler, Şenpazar Aybasan köyünün tarihi, Aybasan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aybasan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aybasan, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aybasan Köyü Resimleri ve Aybasan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenpazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenpazar Kastamonu Arası Kaç Km? Şenpazar Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Şenpazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Şenpazar Köyünde doğan biri var mı? Şenpazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aybasan, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür.Şenpazar İlçesine 12 Km. Kastamonu'ya ise 112 km. uzaklıkta kurulmuş bulunan bir dağ köyüdür. Rakımı 540m dir. Doğusunda Edeler, batısında Yakınca mahallesi, kuzeyinde Uzunyol köyü, Güneyinde Şenpazar bulunmaktadır. Köyün çevresi geniş ormanlarla kaplıdır. Az miktarda mısır ve soya fasulyesi ekimi yapılmaktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Sağlık ocağı vardır fakat faal değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.