Şenpazar Başçavuş Köyü

Şenpazar Başçavuş Köyü

Başçavuş Köyü haberleri, Şenpazar Başçavuş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başçavuş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Başçavuş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenpazar Başçavuş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başçavuş köyü son dakika gelişmeleri, Başçavuş köyüne özgü yemekler, Şenpazar Başçavuş köyünün tarihi, Başçavuş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başçavuş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başçavuş, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başçavuş Köyü Resimleri ve Başçavuş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenpazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenpazar Kastamonu Arası Kaç Km? Şenpazar Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Şenpazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Şenpazar Köyünde doğan biri var mı? Şenpazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başçavuş, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 107 km, Şenpazar ilçesine 7 km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi; Köy halkının büyük bir kısmı yaşlı kesimi olduğundan yaşlılık aylığı almaktadır. Geri kalan kesim ise ormancılıkla uğraşır. Köyün çoğunluğu orman işçiliğinden emeklidir ve sosyal sigortası vardır. Bunun yanında ek gelir olarak ve ürün sağlamak için hayvancılık yapılmaktadır. Köy halkı kendi ihtiyaçlarını karşılamak için tarımla uğraşır. Seracılık faaliyeti kendi çaplarında yapmaktadırlar. Köyde bir adet kooperatif bulunmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 8 yıllık eğitime geçilmesiyle 1998 yılından bu yana kullanılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.