Şenpazar Edeler Köyü

Şenpazar Edeler Köyü

Edeler Köyü haberleri, Şenpazar Edeler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edeler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Edeler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenpazar Edeler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Edeler köyü son dakika gelişmeleri, Edeler köyüne özgü yemekler, Şenpazar Edeler köyünün tarihi, Edeler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Edeler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Edeler, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Edeler Köyü Resimleri ve Edeler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenpazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenpazar Kastamonu Arası Kaç Km? Şenpazar Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Şenpazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Şenpazar Köyünde doğan biri var mı? Şenpazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Edeler, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 114 km, Şenpazar ilçesine 13 km uzaklıktadır. Karadeniz'e paralel olarak uzanan dağların üzerinde kurulan, Kastamonu ilinin, Şenpazar ilçe merkezine 14 km uzaklıkta büyük bir köydür. Köyde düzlük alan bulmak güçtür. Engebeli bir arazisi vardır. Tipik Karadeniz ikliminin bütün özelliklerini yaşar. Köydeki akarsular derelerden oluşur. Köyün arazisi dik tepelerden oluştuğu için ilkbahar aylarında toprak kayması görülmektedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Geçim kaynağı olarak tarım ve işçilik görülmektedir. Özellikle mermer ustalığı ve mermer ocaklarında çalışmak köydeki önemli işler arasında sayılabilir. Değişik illerde 9 ay boyunca çalışan işçiler yılın 3 ay köyde geçirmektedirler. El sanatlarından keten dokumacılığı köyde hala sürdürülmektedir. Az da olsa köyde arıcılık vardır. Köye uzak mesafede 10 hanelik Çatak Mahallesinin acı balı meşhurdur ve Şenpazar’da yapılan bal festivalinde birinci olmuştur. Edeler Köyünün büyük bir köy oluşu ve başka illerde işçi çalıştırılması ekonomik girdi çıktı. Düzeyini çok üst sınırda tutmaktadır. Bu sebeplerden dolayı Şenpazar İlçe merkezinin ekonomisinde Edeler Köyünün büyük bir fonksiyonu vardır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.