Şereflikoçhisar Çıngıl Köyü

Şereflikoçhisar Çıngıl Köyü

Çıngıl köyü haberleri, Şereflikoçhisar Çıngıl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çıngıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Çıngıl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şereflikoçhisar Çıngıl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çıngıl köyü son dakika gelişmeleri, Çıngıl köyüne özgü yemekler, Şereflikoçhisar Çıngıl köyünün tarihi, Çıngıl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çıngıl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çıngıl, Ankara ilinin Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çıngıl Köyü Resimleri ve Çıngıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Şereflikoçhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şereflikoçhisar Ankara Arası Kaç Km? Şereflikoçhisar Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Şereflikoçhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Şereflikoçhisar Çıngıl Köyünde doğan biri var mı? Şereflikoçhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Çıngıl, Ankara ilinin Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Orta Asya'dan gelmiş Türkmenler ve yerli halklardır. Atçeken aşireti yerleşmiştir. İlk önceleri Çıkınağıl Köyü civarına, sonra da Çomdan bölgesine daha sonraları da yayla olarak kullanılan bugünkü Cıngıl Köyü'ne yerleşmişlerdir. Köy, bir akraba topluluğundan oluşan Ali Beyler, Musalar, Eseler ve Köseler tarafından kurulmuştur. Yöre çok uzun yıllar Ali Bey ve Mustafa Bey tarafından yönetilmiştir. Eski adı Tiyaniliş olan Şereflikoçhisar'a bağlı kalmıştır. Mahallenin adı, halkı cin gibi akıllı olduğu için, "Cin-gil" 'den geliyor.

Ankara il merkezine 160 km, Şereflikoçhisar ilçesine 17 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.