Şereflikoçhisar Karandere Köyü

Şereflikoçhisar Karandere Köyü

Karandere köyü haberleri, Şereflikoçhisar Karandere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karandere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Karandere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şereflikoçhisar Karandere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karandere köyü son dakika gelişmeleri, Karandere köyüne özgü yemekler, Şereflikoçhisar Karandere köyünün tarihi, Karandere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karandere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karandere, Ankara ilinin Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karandere Köyü Resimleri ve Karandere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Şereflikoçhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şereflikoçhisar Ankara Arası Kaç Km? Şereflikoçhisar Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Şereflikoçhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Şereflikoçhisar Karandere Köyünde doğan biri var mı? Şereflikoçhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Karandere, Ankara ilinin Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı köye Orta Asya'dan göç ederek Kafkasya üzerinden Selçuklu Devleti Döneminde Ağrı - Doğubayazıt'a, Osmanlı Devleti zamanında Şanlıurfa'ya oradan sırasıyla Gaziantep'e, Kayseri'ye, Niğde'ye en sonunda da mahallenin şu anda bulunduğu yere göç etmiştir. Mahallenin eski adları Karağanlı veya Karağıdere'dir. Mahallenin adı daha sonra Karandere haline dönüşmüştür. Köy Ardıç Tepe dağının eteğindedir. Eski ticaret kervanlarının geçtiği İpek Yolu üzerinde olması nedeniyle eskiden konaklama yeri olarak kullanılmıştır. Tuz Gölü'ne yakın bir konumdadır ve ovayla dağın birleştiği noktada Ardıç Tepe dağının eteklerinde kurulu bir mahalledir. Kurtuluş savaşında 38 şehit vermiştir. Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Ankara il merkezine 160 km, Şereflikoçhisar ilçesine 10 km uzaklıktadır.

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.