Adana Karaisalı Körüklü Köyü

Körüklü köyü hangi ilimizdedir? Körüklü köyü haberleri için tıklayın! Körüklü köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Körüklü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Körüklü köyüne nasıl gidilir? Körüklü köyünde vefat edenler?

Körüklü Köyü Hangi ilimizdedir?

Körüklü köyü haberleri için tıklayınız! Körüklü köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Körüklü, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Türkiye Cumhuriyeti Adana Karaisalı Körüklü (Çayraz) Köyü Karaisalı ilçesinin en eski köylerinden olup, arazileri baraj sahası altında kaldığı için son zamanlarda nüfus azalması olmuştur.

Çevre köylere göre 1930-1940 yıllarından bu yana en gelişmiş köylerdendir. Su değirmeni, çırçır fabrikası olan, pazar kurulan, sınıkçıcı, köy odası, demircisi, bakkalı, çerçisi, kahvesi, okulu ve taşıma aracı olan tek köydü.

1900 yıllarında Körüklü denen mevkiiden 1500 metre kadar kuzeye kaymış Çayraz (çayırı az) yani çok çamur olmayan çay taşlık ve çakıl karışımım olan yerleşim yerine taşınmıştır. Çayraz, Hacınasıflı, Sıçramazlı ve Mullakadirli mahallerinden oluşmuştur.

 

Hacı nasıflı mahallesi Çayraz dan daha eski bir yerlesim yeridir. Sıçramazlı mahallesi ise Sıçramaz hoca ile bölgede çok iyi bilinen bir yerdir. Sıçramaz hoca, Kayseride bir medresede okumuş çok değerli din hocasıdır. Bölgenin tek okuyon kişilerindendir.

Körüklü de göl kenarlarında piknik yapacak birçok yer bulunmaktadır. Doğa ile iç içe. Göl ve orman manzaralıdır. Olta ile balık tutmaya çok elverişli bir yerdir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Körüklü (Çayraz) köyü Adana iline 50 km. Karaisalı ilçesine 20 km. uzaklıkta olup Çatalan barajının yanındadır.Köyümüze ulaşım Adana Büyükşehir belediyesi otobüsleri ile sağlanmaktadır. Kanalköprü den Körüklü ye saat 06.00, 11.00 ve 17.30 da hareket etmekdedir.

Körüklüden Kanalköprüye ise saat 07.30, 12.30 ve 19.00 dir. Güzergal ise Kanalköprü, Kızbakkal, Tellidere, Mavi bulvar, Alparslan Türkeş bulvarı, Kurttepe-Turgut Özal bul kavşağı, Ruh sağlığı, Fuar alanı, Kabasakal, Karahan, Salbaş, Topaktaş, Yazıbaşı (Müsayit) Topkaralı, Bekirli, Körüklü (Çayraz) köyü son duraktır. Dönüş ise aynı güzergahdır.

KÖRÜKLÜ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖRÜKLÜ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Körüklü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Körüklü köyüne nasıl gidilir?  ​Körüklü köyünde vefat edenler?

Körüklü köyü resimleri,Körüklü köyü Videoları,Körüklü köyü facebook,Körüklü köyü geçim kaynağı nedir? 

Körüklü köyünde düğünler nasıl yapılır?

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Aladağ Akören Köyü Tarihçesi, Resim ve Videoları
Adana'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar
İmamoğlu İlçesi Tarihçe