Adana Yüreğir Aflak Köyü

Aflak, Adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Bu köyün adı zamanında Osmanlıya bağlı olan Eflak bölgesinden gelmektedir.köye ilk yerleşen dört kabile vardir.

Daha sonra dişardan gelen insanlarin da bir araya gelmesiyle eflak şimdiki adıyla aflak kurulmuştur.
köyün gelenek ve görenekleri hakkin da fazla bilgi yoktur.lakin köyde eskilere olan saygi sevgi devam etmektedir.bayramlarda büyükler ziyaret edilir.özellikle cenazelere ve dügünlere büyük ilgi gösterilir.cenaze evinde ziyaretler devam ederken üç gün boyunca yemek götürülür.orta yaşın altındakilerin büyük bölümü dışari çalişmaya gitmiştir.

Adana iline 25 km, Yüreğir ilçesine 24 km uzaklıktadır. Köyün rakımı:76m. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.arpa buyday nohut kabak gibi ürünler üretilir.hayvancılık bakımındanda koyun sürüleri az olup büyük baş hayvan beslenmektedir.köyde avrupa emeklisi çoktur.hatta aflak öyle bir köydürkü milletin hepsi belçika emeklisi gibidir.çogunun agzına kaşık sıgmaz.fakir olsa da gururludur.

Köyde, ilköğretim okulu eski tarihten bu yana vardir.birde ilk ögretim sekiz yıla çıktıgı için köyde ortaokul yani ilkokulun devamı vardir. bu okula komşu köylerden ögrenciler gelmektedir. baglı oldugu ortaköy ilçesi yakin oldugu için lise yoktur. ögrenciler taşimali ya da yürüyerek bu liselere devam etmektedir. köyde çok eskiden bu yana göç devam etmektedir. eskiden insanlar başta almanya olmak üzere dışari çalişmaya giderken son yıllarda avrupa ekonomisinin bozulmasi ve oraya gidişlerin zorlaşmasi nedeniyle insanlar başta istanbul olmak üzere şehirlere göç etmeye başlamiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Aladağ Akören Köyü Tarihçesi, Resim ve Videoları
Adana'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar
İmamoğlu İlçesi Tarihçe