Ağrı Doğubeyazıt Tanıktepe Köyü

Tanıktepe Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Tanıktepe, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 95 km, Doğubayazıt ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köydeki okulda internet mevcuttur. Köy 300'e yakın hane ve 850 nüfuslu bir köydür.Köy 1930'dan itibaren ikye bölünmüştür tanıktepe vede ona 1 km uzaklıktaki ana yolla birleşmiş olan kurutepe köyüyle eşittir.

Köyün atası 'Şeyh atman'dır.'Yaşar' soy ismi hariç tüm köylü bu alim kişinin torunudur.Köye ilk yerleşim gösteren aile ise 'Mala çawuş' ailesidir,pulutarla köyünden bu köye göç ettikleri biliniyor Ve bir süre sonra 'Kars' 'tan göç ederek bu köye yerleşen'Ga evdi' ye Miro' nun gelmesiylen Mala çavuş ailesi ga evdi'ye miroylan birleşmek istedi, vede birleşip köyün yerlisi vede kurucusu olmuşlardır.

Bu ailenin aslen kökenleri iran' oldukları biliniyor ta ermenilere kadarda dayanıp Karapapak,' nın köküne bağlı oldukları söyleniyor bu ailede olan boğatekin ailesinin büyüklerinden mehmet boğatakin büyüklerinin anlatımına göre kafkas kartalı şeyh şamil en büyük ataları olduklarıda biliniyor. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.