Anadolu Kartalı Eğitimi Başarıyla Gerçekleşti

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2019 Eğitimi’nin Seçkin Gözlemci Gününe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile diğer ülkelerin Hava Kuvvetleri K

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2019 Eğitimi’nin Seçkin Gözlemci Gününe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile diğer ülkelerin Hava Kuvvetleri Komutanları da katıldı.

Seçkin Gözlemci Günü basına açık gerçekleşen eğitim; Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurlarımızın yanı sıra, ABD, Azerbaycan, İtalya, Katar, NATO, Pakistan ve Ürdün sikahlı kuvvetleri unsurlarının katılımıyla icra edildi.  Eğitimin basın ve seçkin gözlemci günü, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Anadolu Kartalı Eğitim Merkezinde verilen brifingle başladı. Brifingin ardından eğitime katılan unsurlar, uçuşlarını gerçekleştirdi. Anadolu Kartalı-2019 Eğitimi’nde, senaryo kapsamında kırmızı ve mavi birliklere ait uçaklar harekât icra etti. Anadolu Kartalı Eğitimi, gerçek harekâta benzetilmiş bir ortamda pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekâta yönelik eğitim seviyelerinin arttırılması, müşterek ve birleşik harekât usullerinin denenmesi ve geliştirilmesi, gerçek harekât şartlarında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılması amacıyla her yıl milli ve/veya uluslararası olarak Anadolu Kartalı Eğitim Merkezinde icra ediliyor.

24 BİN SORTİ GERÇEKLEŞTİ

Eğitimler kapsamında icra edilen görevlerin eş zamanlı veya çok kısa sürede değerlendirilmesi maksadıyla kullanılan Hava Muharebesi Gösterim Sistemi (ACMI) ve Görev Sonu Değerlendirme Sistemi gibi eğitim yardımcıları da dikkate alındığında katılımcı unsurlara harbe hazırlık seviyelerini artırdıkları ileri seviye bir müşterek eğitim ortamı sunuyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, dünyada benzer imkânlara sahip üç taktik eğitim merkezinden birisi ve Avrupa’da yer alan tek taktik eğitim merkezi durumunda. Merkezin kuruluşundan bugüne kadar 15 ülkenin katılımıyla 23 dönemi uluslararası, 18 dönemi milli olmak üzere toplam 41 eğitim dönemi uygulandı ve yaklaşık 24 bin sorti uçuş gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Tekin 23 Nisan Etkinliklerine Katıldı
Öğretmenler Sendikası, Ted Aliağa Koleji’nde Eylem Hazırlığında ! 
Yabancı Dil Bilmeyen Turist Rehberi Olur Mu ?
Yök’ten Uluslararası Öğrenciler Hakkında Açıklama
Selenyum Ve Tiroid: Vücudumuzdaki Bu İkili, Sağlığımız İçin Neden Önemli?