Antalya Korkuteli Kayabaşı Köyü

Kayabaşı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kayabaşı, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir mahalledir. Adını kurulu bulunduğu dağın üzerinden almıştır. Adından da anlaşılacağı üzere mahalle bir kayanın başında yer almaktadır. Ancak son yıllarda özellikle Antalya'nın yaz sıcağından kaçıp yaylalamak için gelenlerle mahalledeki yerleşim farklı yönlere kaymıştır.

Mahallenin batı yönünde kalan mezarlığındaki kalıntılardan buralarda eskiden Rumların yaşadığına inanılmaktadır. Şimdilerde tahrip ve yok olan bu kalıntılar daha 20-30 yıl öncesine kadar mevcudiyetini muhafaza etmiştir.

Antalya iline 111 km, Korkuteli ilçesine 51 km uzaklıktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. 20-30 yıl önce hayvancılıkla uğraşan köylüler şimdilerde özellikle havaların sıcak geçmesinden dolayı seracılıkla uğraşmaya başlamıştır. Seralarda salatalık ve domates üretimi yapılmaktadır. Ayrıca fasulye, buğday, nohut, arpa tarımı da yapılmaktadır. Hayvancılıkla birkaç aile uğraşmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta ve taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ayda bir doktor gelmektedir. Köy Antalya-Muğla karayolu üzerinde kurulu olduğu için ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır. Sokak lambaları mevcuttur.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Antalya Haberleri