Bakan Kasapoğlu: “Bundan Sonra Tesisten Çok İnsana Yatırım Yapacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 yılı kampanya tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Bundan sonra tesisten çok insana yatırım yapacağız. Günde yarım saat de olsa, 45 dakika da olsa, 1 saat de

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 yılı kampanya tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Bundan sonra tesisten çok insana yatırım yapacağız. Günde yarım saat de olsa, 45 dakika da olsa, 1 saat de olsa spora yer ayırmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) hizmet binasındaki toplantıda konuşan Bakan Kasapoğlu Yerel Yönetimler Spor Stratejisi projesini kısa zamanda devreye alacaklarını söyleyerek, “Bu çalışmayı bitirmek üzereyiz. Bu çalışmanın temelinde insana yatırım var. Çünkü tesis noktasında pek çok açığı kapattık. Bundan sonra tesisten çok insana yatırım yapacağız. İnsanımızı spora nasıl yönlendiririz. Hakikaten her birimizin, günlük yaşamında nasıl bir alışkanlık haline gelir. Günde yarım saat de olsa, 45 dakika da olsa, 1 saat de olsa spora yer ayırmamız gerekiyor. Bunu da bizler yöneticiler olarak bunu ilimizde kurumumuzda teşvik etmemiz lazım. Yerel yönetimler spor stratejisinde ihtiyaç ve potansiyel odaklı bir çalışma var. Ülkemizde her iklimin, her demografik özelliklerin, o bölgenin insanlarına kazandırdıkları var” diye konuştu.
BİSİKLETİ YAYGINLAŞTIRMA MECBURİYETİMİZ VAR
Bakan Kasapoğlu, özellikle bisikletin toplantının gündemi olduğuna vurgu yaparak, “Modern yaşamın kentleşmenin bize sağladığı katkılar, fırsatlar yanında tabii ki birtakım dezavantajları da beraberinde getiriyor. Bu manada da bisikletin çok önemli bir araç olduğunu düşünüyorum” dedi. Bisikletin hareketlilik bağlamında önemine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Bizim bisikleti yaygınlaştırma mecburiyetimiz var. Üniversitelere gidiyorum, öğrencilerle konuşuyorum. Ulaşımın kampüslerde yeterli olmadığını söylüyorlar. ‘Peki bisiklet kullanıyor musunuz?’ dediğimize maalesef çok cılız bir durum söz konusu. Özellikle üniversitelerimizde bisikleti yaygınlaştırma yönünde çalışmalarımız var. Rektörlerimize bisiklet yolları kapsamında katkı sağlayacağımızı ifade ediyorum. Onlara destek veriyoruz. Batıda görüyoruz, bisiklet temel ulaşım araçlarından biri. Hollanda ve Almanya’da hepimizin malumu. Eğitim yoluyla üniversitelerimizde, siz belediye başkanlarımızın destekleriyle çok kısa sürede hızlı mesafeler alacağımıza inanıyorum. Bisiklet ve yürüyüş yollarıyla ilgili belediyelerimizin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Tekin 23 Nisan Etkinliklerine Katıldı
Öğretmenler Sendikası, Ted Aliağa Koleji’nde Eylem Hazırlığında ! 
Yabancı Dil Bilmeyen Turist Rehberi Olur Mu ?
Yök’ten Uluslararası Öğrenciler Hakkında Açıklama
Selenyum Ve Tiroid: Vücudumuzdaki Bu İkili, Sağlığımız İçin Neden Önemli?