Çorum Ömerbey Köyü

Ömerbey haberleri, Ömerbey güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Ömerbey köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Ömerbey köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Ömerbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ömerbey köyü son dakika gelişmeleri, Ömerbey köye ait haberler, Ömerbey köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ömerbey, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ismi 1948 yılına kadar kayıtlarda "Yeniköy" olarak geçmekteyken 1948 yılında Çorum'a kayıtlı iki Yeniköy olmasından dolayı ismi "Ömerbey" olarak değiştirilmiştir. Köyün geçmişi 19 yy.'ın ikinci yarısına kadar uzanmaktadır. Çorum merkezine 4 km uzaklıkta olup, çorum'un en bereketli arazisine sahiptir. coğrafi olarak sulak bir araziye sahip olduğundan şeker pancarı, kuru soğan, buğdaygiller, ayçiçeği ve son yıllarda konala yetiştiricili yapılmaktadır.

Ömerbey , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Ömerbey köyü resimleri ve Ömerbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ömerbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Ömerbey Çorum Arası Kaç Km? Ömerbey Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Ömerbey köyünde doğan biri var mı? Ömerbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çorum Haberleri

Sungurlu İlçesi Hakkında Tarihî Bilgiler
Muratkolu Köyü: Çorum'un Doğal Güzelliklerine Ev Sahipliği Yapan Bir Köy