D ile başlayan çiçek isimleri

D harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, D ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "d ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "d harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "d ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

D ile Başlayan Çiçek İsimleri

D ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca D harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Damat mendili
  •     Daylily
  •     Defne
  •     Deve tabanı
  •     Difenbahya çiçeği
  •     Dua çiçeği
  •     Düğün çiçeği

D harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Damat mendili çiçeği: Afrika kökenli bir bitkidir. Afrika'nın güney bölgesinde keşfedilmiş cordifolia olarak bilinen bir çiçek türüdür. Yapraklarının pamuksu olmasından dolayı damat mendili çiçeği denmiştir.

Daylily: Asphodelaceae ailesinin bir üyesi olan Hemerocallidoideae ailesinin bir üyesi olan Hemerocallis cinsindeki çiçekli bir bitkidir. Ortak isme rağmen, aslında bir zambak değildir. Bahçe meraklıları ve profesyonel bahçecilikçiler, çekici çiçekleri için uzun zamandır daylily türleri yetiştirdi.

Defne: Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan herdem yeşil ağaç veya ağaççık görünümündeki bitki türlerinin ortak adı. Üç türü bilinmektedir.

Deve tabanı: İsviçre Peynir bitkisi olarak da bilinen Monstera deliciosa, Güney Meksika'nın tropik ormanlarına özgü, Panama'nın güneyinde yer alan çiçekli bir bitki türüdür. Birçok tropik bölgeye tanıtıldı ve Hawaii, Seyşeller, Yükseliş Adası ve Toplum Adaları'nda hafif istilacı bir tür haline geldi.

Dua çiçeği: Calathea, Marantaceae familyasına ait bir bitki cinsidir. Bu cinste birkaç düzine tür vardır. Tropikal Amerika'da yerli olan türlerin çoğu, dekoratif yaprakları ve bazı türlerde renkli çiçek salkımları nedeniyle saksı bitkileri olarak popülerdir. Genellikle kalatheas veya dua bitkileri olarak adlandırılır.

Düğün çiçeği: Düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından Ranunculus cinsini oluşturan yaklaşık 400 kadar türü bulunan otsu bitki türlerinin ortak adı. Genellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında çiçeklenen düğün çiçekleri yaz boyunca geniş koloniler oluşturarak alanı işgal eder.

Doğuş Eriği çiçeği: Her dem yeşil çalılardır. Narin beyaz çiçekleri yenilebilir meyvelere sahiptir. Yasemini andıran hoş bir kokusu vardır. İki üç metreye kadar boylanır. Tropik kökenli bir bitkidir. Dona karşı dayanıksızdır. Güneş sever. Soğuk iklimlerde kış döneminde iç mekana alınmalıdır. Gölgede yetişenlerin meyveleri kalitesizleşir. Ilıman iklimlerde güneş altında çiçekleri daha göz alıcıdır. Düzenli budamayla çift görüntüsü elde edilir. Yetiştirilmesi kolaydır. Her tür toprakta mutlu olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Soru-Cevap Haberleri

Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir?