Dünya Süt Zirvesi Türkiye’de Yapılacak

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Dünya Süt Zirvesi, bu yıl Ulusal Süt Konseyi’nin ev sahipliğinde 23-26 Eylül tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek Dünya

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Dünya Süt Zirvesi, bu yıl Ulusal Süt Konseyi’nin ev sahipliğinde 23-26 Eylül tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek Dünya Süt Zirvesi’ne katılacak. Global süt ve süt ürünleri sektörünün yol haritasının belirleneceği zirveye; dünya genelinden ve Türkiye’den çiğ süt üreticileri, süt ürünleri üretimi yapan sanayiciler, makine ve ekipman üreticileri, lojistikçiler gibi 1500’e yakın sektör paydaşı katılacak. Zirve kapsamında süt üretim çiftlikleri, süt işleme fabrikaları ve araştırma enstitülerinin yanı sıra turistik bölgeler de ziyaret edilecek. Zirvenin, Türkiye süt hayvancılığı sektörünün dünyaya tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek
Cüneyt Arkın: “Üreterek Milli Mücadelesini Verenlere Omuzdaş Olmalıyız”
Memur Ve Emekliye 1000 Tl Zam Verilmeli
Pandemi Döneminde Paletlerde Antibakteriyel Özellik Öne Çıkıyor