Evren Cebirli Köyü

Cebirli köyü haberleri, Evren Cebirli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cebirli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Cebirli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Evren Cebirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cebirli köyü son dakika gelişmeleri, Cebirli köyüne özgü yemekler, Evren Cebirli köyünün tarihi, Cebirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cebirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cebirli, Ankara ilinin Evren ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cebirli Köyü Resimleri ve Cebirli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Evren Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Evren Ankara Arası Kaç Km? Evren Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Evren Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Evren Cebirli Köyünde doğan biri var mı? Evren Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cebirli, Ankara ilinin Evren ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ş. Koçhisar Yöresinde Birçok Aşiret Yerleşmiştir. Hacı Ahmetli, Kurutlu ve Şerefli Köyleri Avşar Boyundan gelen üç kardeşin isimlerini almış Türkmen Köyleridir.

Ca'berli aşireti

Konar Göçer Türkmen Yürükler Taifesindendir. Şereflikoçhisar’a Dağınık Bir Şekilde Yerleşmişlerdir.

Mamalı aşireti

Şereflikoçhisar’da Dağınık Olarak Yerleşmişlerdir. Konar Göçer Türkmen Taifesindendir.

Peçenek aşireti

Şereflikoçhisar’da Dağınık Olarak Yerleşmişlerdir. Konar Göçer Türkmen Taifesindendir.

Tirikan aşireti

Şereflikoçhisar’da Dağınık Olarak Yerleşmişlerdir. Konar Göçer Türkmen Taifesindendir.

Şerefli aşireti

Geçitli, Seğmenli, Çatçat, Cavlak, İbrahimbeyli, Karandere, Aliuşağı, Baltalı, Yeşilyurt, Üzengilik, Eley, Mamalı, Torunobası, Çalören, Kadı obası, Bağ obası, Demircili, Sipahiler, Göllü, Yaylak, Demirci obası, ve Merkezde Yerleşmişlerdir.

Kurutlu aşireti (Bir Türkmen Boyudur)

Bir Türkmen Boyudur. Horasandan gelmişlerdir. Şereflikoçhisar’dan Nevşehir, Kırşehir ve İçel'in Anamur ilçesine yerleşen ve Boynuinceli Türkmenlerinden olan Kurutlar (Kurutlu), Kızılalili ( Kızılaliler) Oymakları, bazen Kurutlu Aşireti, Kızılalili ve bazen de Kurutlu Cemaati, Kızılalili Cemaati şeklinde geçmektedir.

karşı köyler kurutlu aşiretine mensuptur.

Hamzalı, Çavuşköy, Karamollauşağı ve Merkez’e Yerleşmişlerdir.

Kiyaslı aşireti

İnebeyli, Cebirli, Kıyıevi, Yusufuşağı ve Merkede Yerleşik Bulunmaktadırlar,

Hacı Ahmetli aşireti

Ağaçören yöresinde ki köyler, Kırımini ve Ş. Koçhisar Merkezde Yerleşmişlerdir.

Atçeken aşireti

Dağınık yerleşmişlerdir. Cıngıl ve Kulu Civarlarında Bulunuyorlar. BUNUNLA BERABER ORTA ASYADAN GÖÇ EDEN VE ÜLKENİN BİR ÇOK NOKTASINDA İSİMLERİNİ DUYURMUŞLARDIR.

Sararlı aşireti

Dağınık Yerleşen Türkmen Boylarındandırlar.

Tatarlar

Akin, Doğankaya, Şeker Köylerine Yerleşmişlerdir. Nugay Tararlarıdır.

Çerkezler

Merkez, Fadıllı, Yeni Şabanlı, Sarıyahşi ve Çıkınağlı Köylerine Yerleşmişlerdir.

Cüdganli

Kürt köylerimize yerleşmişlerdir. Kürt Kökenlidirler.

Ulaş Yilmaz´ın araştırmasına dayanarak sizlere şu bilgileri sunabiliriz:

"Mitolojiden bilindiği gibi atalarımız zamanında orta Asyadan göç ederek Anadolu´nun çeşitli bölgelerine boyluklar halinde yerleşmişlerdir. Bir mitoloji kitabinda da geçen, edindiğim bir bilgiye göre, Anadolu´ya yerleşen bu boyluklardan "CABIR" isminde bir boyluk da orta Anadolu´da Kızılırmak kıyılarına yerleşmiştir diye geçiyor. Bu bilgi doğrultusunda, aradaki bu büyük isim benzerliği dolayısıyla, köyümüzün isminin zamanında göc eden "Cabir" isimli bu boylukdan gelmiş olabileceği kanısına vardım".

Ankara iline 187 km, Evren ilçesine 22 km uzaklıktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri