Ezan Duası Arapça

Ezan duası okumak çok faziletlidir ve ezan duasını okumak sünnettir. Ezandan sonra duaya devam etmek kıyamet gününde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) şefaatine nail olabilmenin vesilesidir.

*Abdullah bin Amr bin As (ra) bildirmiştir: Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Müezzinin ezanını işittiğiniz vakit siz de onun söylediği gibi söyleyiniz. Sonra bana salât ve selâm okuyunuz. Çünkü her kim bana bir salât okursa, bundan dolayı Allah ona on defa rahmet nazarıyla teveccüh buyurur. Sonra Allah’tan benim için vesîleyi isteyiniz. Çünkü vesîle Cennette bir derecedir ki, o, Allah’ın kullarından yalnız birinden başkasına lâyık olmaz. Benim o olduğumu umuyorum. Her kim benim için Allah’tan vesîleyi isterse, ona şefaatim ulaşır.”

Ezan duası okumak çok faziletlidir ve ezan duasını okumak sünnettir. Ezandan sonra duaya devam etmek kıyamet gününde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) şefaatine nail olabilmenin vesilesidir.

Ezan duası okunuşu

“Allahumme Rabbe hazihi’d-da’veti’t-tammeti Ves’selatil kâimeti Ati Muhammedenil vesilete vel faziylete. Ved derecete refîy’ah.
Veb’ashu makamen Mahmude elleziy veadteh. İnneke lâ tuhliful-mîy’âd.”

Ezan duası anlamı

“Allah’ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb’i, Muhammed’e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır. Şüphesiz sen, vadinden dönmezsin.”

“Kim ezanı işittiği zaman, Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın Rabbi olan ALLAH’ım Muhammed (s.a.v)’e vesileyi ve fazileti ver. O’nu kendisine va’dettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır, diye dua ederse kıyamet gününde o kimseye şefaatim vacip olur.” (Buhari)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dua Haberleri

Kötü rüya görmemek için okunacak dua, Kabus için okunacak dua
Yağmur yağarken okunacak dualar