Hanehalkı Tüketim Harcaması Raporu Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Tüketim Harcaması raporunu yayınladı. Raporun 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler i

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Tüketim Harcaması raporunu yayınladı. Raporun 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.
Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge %21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge %26,9 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge %15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi oldu.
ULAŞTIRMA HARCAMALARI
Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı %19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge %16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu. Tüketim harcamaları içinde eğitime %3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi %1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise %1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek
Cüneyt Arkın: “Üreterek Milli Mücadelesini Verenlere Omuzdaş Olmalıyız”
Memur Ve Emekliye 1000 Tl Zam Verilmeli
Pandemi Döneminde Paletlerde Antibakteriyel Özellik Öne Çıkıyor