İdil Kozlcuca Köyü

Kozluca köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kozluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Şırnak köyleri arasında yer alan Kozluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kozluca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kozluca köyü son dakika gelişmeleri, Kozluca köyüne özgü yemekler, İdil Kozluca köyünün tarihi, Kozluca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kozluca köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kozluca, Şırnak ilinin İdil  ilçesine bağlı bir köydür. Kürtçe adı Xanık olan köy yine adını Xan sözcüğüden almıştır. Bu sözcük kervanların konakladığı yer anlamına gelir. Suriye'ye geçen kervanların buradaki su kenarlarında konakladıkları düşünülür.

Köyün kendine has bir geleneği olmamakla beraber yemeklerinde de il ve ilçelere bağlı olarak dış etkenlerden yararlanıp kökleşmiş bir geleneği yoktur. Düğünleri oldukça sıradandır.Bölgenin kurak oluşu köyde su sorununu doğurmuş ve çevrede suyuyla bilinen köy içme suyunu henüz yeni olan su şebekesinden karşılamaktadır.Mevsimlere göre su seviyesinde değişme olan deresi şu an kurumuş olup yer yer 20 30 cm bulan çatlaklarla dolmuştur. Dere kenarındaki bitki örtüsü yok olmuş ancak köy içinde yer yer sulanabilen sebze bahçeleri suya çok fazla ihtiyaç duymayan dut ve nar ağaçları yeşilliğini korumaktadır.Şırnak iline 115 km, İdil ilçesine 35 km uzaklıktadır.

Kozluca, Şırnak ilinin İdil ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kozluca köyü resimleri ve Kozluca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şırnak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kozluca Şırnak Arası Kaç Km? Şırnak Hava Durumu? Şırnak Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Şırnaklı iseniz Şırnak Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Şırnaklı Ünlüler arasında Kozluca Köyünde doğan biri var mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri