İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde 0,3 Azaldı

Türkiye’de İşsizlik . Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstihdam Endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre endeks yıllık yüzde 0,3 azaldı.

Türkiye’de İşsizlik . Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstihdam Endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre endeks yıllık yüzde 0,3 azaldı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,1 arttı, inşaat sektöründe %19,1 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise %2,5 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 1,3 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,2 arttı, inşaat sektöründe %19,3 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde %0,7 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %22,5 arttı, inşaat sektöründe %0,4 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,9 arttı.

İSTİHDAM ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 1,4 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,5 arttı, inşaat sektöründe %0,8 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,7 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,7 arttı, inşaat sektöründe %0,6 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,0 arttı.

BRÜT ÜCRET MAAŞ ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 4,1 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %4,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %4,4, inşaat sektöründe %1,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,2 arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek
Cüneyt Arkın: “Üreterek Milli Mücadelesini Verenlere Omuzdaş Olmalıyız”
Memur Ve Emekliye 1000 Tl Zam Verilmeli
Pandemi Döneminde Paletlerde Antibakteriyel Özellik Öne Çıkıyor