Johnson&johnson Aşısında Da Durdurmalar Başladı

Avrupa İlaç Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen Johnson&Johnson’ın COVID-19 aşısını alan dört kişide görülen kan pıhtılarını gözden geçirdiğini söylerken, Georgia Halk Sağlığı Departmanı Johnson&Johnson...

Avrupa İlaç Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen Johnson&Johnson’ın COVID-19 aşısını alan dört kişide görülen kan pıhtılarını gözden geçirdiğini söylerken, Georgia Halk Sağlığı Departmanı Johnson&Johnson aşısının uygulanmasına ara verdiğini açıkladı.

Johnson & Johnson (J&J), COVID-19 aşısı verilen kişilerde nadir görülen kan pıhtısı raporlarından haberdar olduğunu, verileri değerlendirmek ve ilgili bilgileri sağlamak için düzenleyicilerle birlikte çalıştığını söyledi. Şirket e-postayla gönderdiği bir açıklamada, “Şu anda, bu nadir olaylar ile aşı arasında net bir nedensel ilişki kurulmamıştır” dedi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi ise konu ile ilgili, J&J aşısını aldıktan sonra ciddi kan pıhtıları olan (bazen düşük kan trombositleriyle bağlantılı) birkaç kişinin raporundan haberdar olduğunu ve bu koşulların birçok farklı nedeni olabileceğini belirtti ve şu açıklamada bulundu: “Aşı ile nedensel bir ilişki bulamadık ve bu vakalarla ilgili araştırma ve değerlendirmelerimize devam ediyoruz.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Genç’lerin Rüzgarı Dolu Dizgin İlerliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Cüceleri Unuttu ! 
Hep-sen : “denizli Devlet Hastanesi Sağlık Personeli Ve Hastalara Mezar Olmasın !” 
Sağlık Çalışanları Hastane Yemeğinden Hastanelik Oldu !
Hastaneler, Aile Hekiminin Sevk Etmediği Hiçbir Hastayı Kabul Etmemeli !