Kızılcahamam Karaağaç Köyü

Karaağaç köyü haberleri, Kızılcahamam Karaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri , Karaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Karaağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Karaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Karaağaç köyünün tarihi, Karaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağaç, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaç Köyü Resimleri ve Karaağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Karaağaç Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Karaağaç, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

1071 Malazgirt zaferinden sonra Türkler Anadoluya gelerek çevreye yayılmışlardır.Anadoluya gelerek yerleşen Oguz Türkleri Türk boylarınınen soylularındandır.Anadoluya yerleşen bugünkü Türklerin atalarını teşkil eden Oğuzlar Boz-Oklar ve Üç-Oklar olmak üzere 24 boya ayrılmıştır.Bu oğuz boylarının adlarına,Kızılcahamam ilçesinde ve çevresinde çok sık rastlamak mümkündür. Buna göre Malazgirt zaferinden sonra Anadoluya yerleşen Oğuz Türkleri bugünkü atalarımızın kökenini teşkil etmektedir. Köyümüzün geçmişi yaklaşık 750 yıl öncesine dayanmaktadır1500"lü yıllara dayanır,osmanlı zamanındaki çeteleşmelerin ve eşkiyaların saldırılarından kaçan mazlum insanların ulaşılabilmesi daha zor olan dağlar ve ormanlık alanlar arasındaki yerlere göç etmesiyle oluşmuş bir mahalledir.Ankara iline 101 km, Kızılcahamam ilçesine 23 km uzaklıktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri