Kızılcahamam Otacı Köyü

Otacı köyü haberleri, Kızılcahamam Otacı köyü güncel son dakika gelişmeleri , Otacı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Otacı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Otacı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Otacı köyü son dakika gelişmeleri, Otacı köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Otacı köyünün tarihi, Otacı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Otacı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Otacı, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Otacı Köyü Resimleri ve Otacı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Otacı Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Otacı, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

Otacı kelimesi sözlük anlamı itibarıyla Şifa veren yer demektir.Rivayete göre Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid Han ile Timur arasında, ortaçağ tarihinin en kanlı meydan savaşlarından biri olan ve Osmanlıların yenilgisiyle sonuçlanan,Osmanlı Devleti'nin parçalanmasına ve Fetret Devri (1402-1413) olarak bilinen bir iktidar boşluğu döneminin yaşanmasına yol açan. Ankara Savaşı Köyümüze sınır olan Çubuk Ovası'nda yapılmıştır.Bu Savaşta Yıldırım Bayezıd Han ordusunda yaralanan askerleri mahallesimüzün bulunduğu mevkiye sahra hastanesi kurarak tedavilerinin yapılmasını sağlamıştır.Bu yüzden köy, Şifa veren yer anlamına gelen OTACI adını almıştır.

Ankara iline 84 km, Kızılcahamam ilçesine 23 km uzaklıktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri