Melikgazi Mimarsinan Köyü

Mimarsinan köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Mimarsinan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Mimarsinan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Melikgazi Mimarsinan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mimarsinan köyü son dakika gelişmeleri, Mimarsinan köyüne özgü yemekler, Melikgazi Mimarsinan köyünün tarihi, Mimarsinan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mimarsinan köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mimarsinan, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı Kayseri'nin 10 km güneydoğusunda bulunan bir beldesi. Eski adı Cırlavuk (Osmanlıca; Ağustosböceği)'tur. Mahalleleri Fatih, Kayapul (Kayı apa), Dere, Şirintepe, Bahçelievler mahalleleridir.Son yıllarda nüfusun içine mim-sin adı verilen bölümde katılmıştır.Mim-sin nüfus bakımından yaklaşık olarak 18.000 kişidir.Böylece Mimarsinan Beldesinin nüfusu mahallesiyle beraber (mahallenin nüfusu 14.000 kişidit)toplam olarak 32.000'i geçmeyi başarmıştır.
 

Mimarsinan, Kayseri ilinin Melikgaziilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mimarsinan Köyü Resimleri ve Mimarsinan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Melikgazi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Melikgazi Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Melikgazi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında MelikgaziMimarsinan Köyünde doğan biri var mı? Melikgazi Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kayseri Haberleri