Menteşe Karşıyaka Köyü

Karşıyaka Köyü haberleri, Menteşe Karşıyaka köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karşıyaka köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Karşıyaka Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Menteşe Karşıyaka köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karşıyaka köyü son dakika gelişmeleri, Karşıyaka köyüne özgü yemekler, Menteşe Karşıyaka köyünün tarihi, Karşıyaka köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karşıyaka köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karşıyaka , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karşıyaka  Köyü Resimleri ve Karşıyaka  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Menteşe Karşıyaka Köyünde doğan biri var mı? Menteşe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Menteşe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Menteşe Muğla Arası Kaç Km? Menteşe Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Menteşe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Karşıyaka , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin 2014 yılı nüfusu 3.290 kişi ve 1.387 hanedir.[1]

Şehrin genellikle eski yerleşim yerlerini içeren mahalle, tarihi Saburhane semtinin güney kısımlarını da kapsar. Mimar Ertuğrul Aladağ, Kentimin Öyküsü Muğla'da Rum İzleri isimli kitabında[2] bu mahallede bulunan bir Rum kilisesinin varlığından söz eder. Fakat günümüzde bu kiliseye ait hiçbir iz bulunmamaktadır. Osmanlı döneminde, şehrin yerleşim yerlerinin dışında bahçelerin bulunduğu kaynaklarda geçmektedir. Celali Bahçesi bunlardan birisidir. Fakat günümüzde bu bahçeler de kalmamış ve yerleşime açılmıştır.

Mahallenin önemli caddeleri, Kara Muğla Caddesi ve İsmet Çatak Caddesi'dir.

📷

Menteşe Karşıyaka Köyü Resimleri

Karşıyaka , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karşıyaka  Köyü Resimleri ve Karşıyaka  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Muğla Haberleri