Milas Kazıklı Köyü

Kazıklı Köyü haberleri, Milas Kazıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kazıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kazıklı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kazıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kazıklı köyü son dakika gelişmeleri, Kazıklı köyüne özgü yemekler, Milas Kazıklı köyünün tarihi, Kazıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kazıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kazıklı , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kazıklı Köyü Resimleri ve Kazıklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kazıklı Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kazıklı , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eskiden yerleşim yokken Yörükler zamanında dağın yamacında kazıklar kullanarak kendilerine çadırlar yapmışlardır.Bundan dolayı mahallenin adı KAZIKLI olarak kalmıştır. Ve alçak biyer olduğundan kar az yağar bir ilk okul ve orta okulu vardır [kaynak belirtilmeli]

Akbük beldesine 4,4 km olup araç ile ualşımı ortalama 8 dk sürmektedir.

 

Mahallenin kendisine bağlı denizi bulunmakta olup tatil alanlarına ulaşımı kolaydır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Zeytincilik gelişmiş durumdadır. Sahil kıyı bandında kazıklı iskele mevkii inde kültür(havuz) balıkclıgı bakanlıkca kaldırılmış koy yat turizimine açılmıştır.coğrafi konum olarak çam ormanları ile kaplı olup tüm sert rüzgarlara kapalı olan koy, yatların sığınmalarına ve liman yapmalarına elverişlidir.kıyı boyuyunca çeşitli salaş restaurantlarda doğal deniz ürünleri de beğeninize sunulmaktadır.

Mahallede ilköğretim, orta okul ve ana okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur . Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Haftanin sadece pazartesi ve persembe gunleri doktor saglik ocaginda bulunmaktadir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, internet ve sabit telefon vardır.GSM operatoru bulunmaktadır.

📷

Milas Kazıklı Köyü Resimleri

Kazıklı , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kazıklı Köyü Resimleri ve Kazıklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Muğla Haberleri