Olur Filizli Köyü

Filizli Köyü haberleri, Olur Filizli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Filizli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Filizli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Filizli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Filizli Köyü son dakika gelişmeleri, Filizli Köyü ne özgü yemekler, Olur Filizli Köyü nün tarihi, Filizli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Filizli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Filizli Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Filizli Köyü Resimleri ve Filizli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Filizli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Filizli, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eski ismi "Kelaşot" iken yeni ismi "Filizli"yi yakındaki ormandan almıştır.Erzurum iline 196 km, Olur ilçesine 20 km uzaklıktadır. Karacaoğlan tepesi eteğinde kurulmuştur. Köy orman kenarı mahallesidir. Yayla Zamp Dağı'nda olduğu için Seyrangah diye tabir edilen mesire yerine çıkıldığında İlçe'nin büyük kısmı görülmektedir. Orman alanında bulunan göller mevkisi ile Karacaoğlan Baba türbesi bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi bitkisel üretim ve hayvancılığa dayalıdır. Ekilebilir arazi miktarı 2400 dekardır. Genellikle arpa, buğday, fiğ ve yonca ekimi yapılmaktadır. Halk geçimlerini ağırlıklı olarak hayvancılıkla sağlamaktadır. Mahallede 350 büyükbaş hayvan mevcuttur. Aynı zamanda yaylacılık da vardır
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmakta okulu kapalı öğrencileri Şehit Taner Çiçek İ.Ö. Okulu’na taşınmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

📷

Olur Filizli Köyü Resimleri

Filizli Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Filizli Köyü Resimleri ve Filizli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Erzurum Haberleri