Prof. Dr. Serhat Ünal Kimdir, Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal koronavirüse yakalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası bir bilim kurulu üyesinin koronavirüse yakalandığını söylemiş ve isim vermemişti. Bilim Kurulu sosyal medya hesabından Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Bilim Kurulu yaptığı açıklamada;

Bilim Kurulu Üyelerimizden Prof.Dr. Serhat Ünal’ın (@PROFserhatunal) koronavirüs testinin pozitif çıktığını üzülerek sizlerle paylaşmak isteriz.

Sayın hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir;en kısa zamanda yeniden aramıza dönmesini ve sağlığına kavuşmasını dileriz.

Prof.Dr.  Serhat Ünal kimdir?

Prof.Dr. Serhat ÜNAL 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve aynı fakültede 1981-1985 yılları arasında İç Hastalıkları, 1989-1990 yıllarında ise İnfeksiyon Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. Dr. Ünal, Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da İnfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1989 yılında doçent, 1995 yılında profesör kadrosuna atanmıştır.

Dr. Ünal, 1998 yılında kurulan “Hacettepe Üniversitesi HIV/AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi”, 2016 da kurulan “Hacettepe Üniversitesi Klinik Araştırma Merkezi” ve 2017 yılında kurulan “Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü” nün kurucu Müdürü olup, her üç görevi de olarak halen yürütmektedir.

Dr. Ünal, 2000 yılında kurulan “Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği” ve 2013 yılında kurulan “HIV/AIDS Eğitim ve Korunma Derneği” kurucu başkanıdır. Ayrıca 2010 - 2016 yılında Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği’nin başkanlık görevini ve 2006 – 2010 yılında da European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases derneği Hastane İnfeksiyonları Çalışma grubu başkan yardımcılığı ve başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2013 yılından beri European Federation of Internal Medicine (EFIM) erişkin aşı çalışma grubu başkanıdır. 2014 yılından bu yana International Society of Antimicrobial Chemotherapy Derneği yönetim kurulu üyesidir.

Prof. Dr. Serhat ÜNAL’ın 165 ulusal ve 172 uluslararası dergilerde yayınlanmış 337 bilimsel yazısı, 487 bildirisi ve yurtiçinde yayınlanmış değişik kitaplarda 71 kitap bölümü mevcuttur. Değişik konularda yayınlanmış 42 kitap editörlüğü ve 3 adet patenti mevcuttur.

Dr. Ünal 2010 yılında American College of Physicians ve 2017 yılında Royal Collage of Physicians kuruluşları “Fellow”u olarak seçilmiştir. İhsan Doğramacı Ödülü; Royal Hospital for Sick Children, Glasgow, Iskoçya (1980), Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü (1995), TUBITAK Tıp Teşvik Ödülü (1996), Gönüllü Kuruluşlar Kadın Sağlık Komisyonu (KASAKOM)- Milenyum Gönüllüleri Üstün Hizmet Ödülü (HIV/AIDS alanında yaptığı çalışmalardan dolayı) (2002), Rotary Yılın Başarılı Adamı Ödülü (2006) ve The Centenary Medal of Polish Society of Internal Medicine, Polonya (2008) ödüllerini almıştır.

İngilizce ve Almanca bilen Prof. Dr. Serhat ÜNAL, evli ve iki çocuk sahibidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Tekin 23 Nisan Etkinliklerine Katıldı
Öğretmenler Sendikası, Ted Aliağa Koleji’nde Eylem Hazırlığında ! 
Yabancı Dil Bilmeyen Turist Rehberi Olur Mu ?
Yök’ten Uluslararası Öğrenciler Hakkında Açıklama
Selenyum Ve Tiroid: Vücudumuzdaki Bu İkili, Sağlığımız İçin Neden Önemli?