Şenkaya Dolunay Köyü

Dolunay Köyü haberleri, Şenkaya Dolunay köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dolunay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Dolunay köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Dolunay Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dolunay Köyü son dakika gelişmeleri, Dolunay Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Dolunay Köyü nün tarihi, Dolunay Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dolunay Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dolunay Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dolunay Köyü Resimleri ve Dolunay Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Dolunay Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dolunay, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı bölgede önceden Ermeniler yaşadıkları için onların vermiş oldukları bir isim olan Kürsüne'dir. Dolunay ismi ise köy Özyurt mahallesinden ayrıldıktan sonra verilen bir isimdir.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Erzurum il merkezine 228 km, Şenkaya ilçesine 56 km uzaklıktadır. Etrafı Sarıçam ormanlarıyla çevrili olan köy Erzurum-Ardahan sınırındadır ve yaklaşık 2300 metre rakımlıdır. Köy güneye konuşlandırılmıştır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışları oldukça sert geçmektedir ve aylarca kar kalkmamaktadır. Tertemiz orman havası ve suyuyla özellikle yaz aylarında görülmeye değer bir doğaya sahiptir.
Köy halkının geçim kaynağı ormancılıktır.Mahallede, ilkokul ve ortaokul vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahallede 2008 yılı itibarı ile alt yapı çalışmaları başlamış olup evlere şebeke suyu verilmeye çalışılmaktadır.
PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi var hemşiresi ve düzenli gelen saglik memurları vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup mahallede elektrik, internet ve sabit telefon vardır.

📷

Şenkaya Dolunay Köyü Resimleri

Dolunay Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dolunay Köyü Resimleri ve Dolunay Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Erzurum Haberleri