Şenkaya Gezenek Köyü

Gezenek Köyü haberleri, Şenkaya Gezenek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gezenek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Gezenek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya Gezenek Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gezenek Köyü son dakika gelişmeleri, Gezenek Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya Gezenek Köyü nün tarihi, Gezenek Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gezenek Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gezenek Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gezenek Köyü Resimleri ve Gezenek Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya Gezenek Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gezenek, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Şenkaya'ya bağlı Gezenek Köyü tarihi süreç içerisinde Bizanslılar, Selçuklular, Akkoyunlular ve Saltukoğulları gibi değişik milletlerin egemenliği altında kalmış, Yavuz Sultan Selim Han'ın Erzurumu 1514'te Akkoyunlular dan alıp Osmanlı topraklarına katmasıyla Osmanlı egemenliği altına girmiştir.
1878-79 yıllarında (93 harbi ) Rus istilasına uğrayan ve " Elviye-i Selase "(üç sancak bölgesi içerisinde yer alan Oltu sancağına bağlı , Kosor nahiyesinin bir mahallesi olan "Örtülü mahallesi "(şimdiki Şenkaya) ve Bardız çayının yukarısında bulunan bütün köyler 1878 yılında yapılan Ayestefenos antlaşması ile Kars vilayetine bağlanarak harp tazminatı olarak Rus yönetimine bırakılmıştır. Günümüzde mahallenin altından akan Bardız Deresi 1917 yılına kadar Rusya ile Osmanlı İmparatorluğu arasında sınır teşkil etmiştir. Bu tarihten sonra Ruslar Ermeni ve Rumlardan oluşan azınlıkları bölgeye getirerek yerleştirmişler,bu olumsuz gelişme 1918 yılına kadar devam etmiştir.[kaynak belirtilmeli]
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Erzurum iline 171 km, Şenkaya ilçesine 16 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi Allahuekber Dağlarının eteklerinde bulunduğundan sert karasal iklim içerisindedir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi,kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun 11 km'si asfalt, 5 km'si stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Baz istasyonu 2013 yılında kurulmuştur.

📷

Şenkaya Gezenek Köyü Resimleri

Gezenek Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gezenek Köyü Resimleri ve Gezenek Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Erzurum Haberleri