Tüik : İstihdam Endeksi %6,1 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,1 azaldı. Alt sektörler incelendiğ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,1 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %3,2, inşaat sektöründe %28,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde ise %2,1 azaldı.
TÜİK’ten istihdam endeksi hakkında şu açıklama yapıldı, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %0,8 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %0,3 arttı, inşaat sektöründe %7,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %0,1 azaldı”
ÇALIŞAN SAAT ENDEKSİ YÜZDE 9.2 AZALDI
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,2 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %6,6, inşaat sektöründe %32,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %2,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,2, inşaat sektöründe %9,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,5 azaldı.
BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİ YÜZDE 18.4 ARTTI
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %18,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %19,9 arttı, inşaat sektöründe %7,5 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %4,3 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %4,9 arttı, inşaat sektöründe %1,7 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,7 artış gösterdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek
Cüneyt Arkın: “Üreterek Milli Mücadelesini Verenlere Omuzdaş Olmalıyız”
Memur Ve Emekliye 1000 Tl Zam Verilmeli
Pandemi Döneminde Paletlerde Antibakteriyel Özellik Öne Çıkıyor