Turgutlu Yeniköy Köyü

Yeniköy Köyü haberleri, Turgutlu Yeniköy köyü güncel son dakika gelişmeleri Yeniköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Yeniköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Yeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyüne özgü yemekler, Turgutlu Yeniköy köyünün tarihi, Yeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy köyü resimleri ve Yeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Yeniköy Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallemiz 1893 yılındaki osmanlı rusya savaşından sonra Bulgaristan Filibe civârindan muhâcir olarak gelenler tarafından kurulmuştur. Bölgenin eski sakinleri olan yörüklerle kurucuları idris ağa-salih onbaşı-halim dayı lar tarafından oluşmuştur.Köyümüzün ilk ismi BURHANİYEDİR.Sonradan değiştirilmiştir.Daha o yıllarda mahallenin planını çok iyi çizmişlerdir çok düzenli bir mahalledir. Kuzey güney doğrultusunda geniş bir caddesi vebu caddeye dikey sokaklar düz ve geniştir.Eski ipek yolu üzerindedir.Şimdiki park ve soysal tesislerin bulunduğu yerde asırlık çınarlar vede yolcuların konaklayacağı han ve su kuyusu bulunmaktadır.

Mahallenin em önemli özelliği neredeyse adli vakkanın yok denecek kadar az olmasıdır.anlaşmazlık durumlarında muhtarlıkta sorunun çözümü giderilir.dışarıdan mahallesimüze göç almayız.sakin bir yarleşim birimidir.bayram namazlarında camiden çıkan herkes sıraya geçer vede bütün küsler orada barışırlar.böylece erkekler arasında mahallede bayramlaşmamış kimse kalmaz.düğünlerimiz tipik ege düğünleri gibidir.halkımız yeniliklere çok açıktır.avrupa kökenli olduğumuzdan bireysel yeteneklerimiz çok gelişmiştir.Son yıllarda tipik bir emekli mahallesi gibidir.mahallesimüzde yaşlı nüfus daha fazladır.geçler aldıkları eğitimlerden dolayı.dışarıdaki şehirlere çalışmak için göç etmişlerdir.hafta sonları vede bayramlarda neredeyse nüfus ikiye katlanmaktadır .

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır.özellikle meyve -sebze konusunda civar köylere örnek olmuştur.ağırlık sultaniye üzüm yetiştiriciliğindedir.kurutulmuş olarak değerlendirilir.son yıllarda yaş olarak da mahallesimüze önemli girdi sağlamaktadır.hayvancılık aile ziraati şeklinde yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

📷

Turgutlu Yeniköy Köyü Resimleri

Yeniköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy köyü resimleri ve Yeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Manisa Haberleri