Türkiye’de Nefesler İlk Kez Cmas Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası İçin Tutulacak

Serbest dalışta Avrupa’nın en büyük yarışması olan CMAS Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası heyecanı, dünya şampiyonu ve rekortmeni sporcuların da katılımıyla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ev sahipliğinde İstanbul’da yaşanacak. Maltepe Üni

Serbest dalışta Avrupa’nın en büyük yarışması olan CMAS Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası heyecanı, dünya şampiyonu ve rekortmeni sporcuların da katılımıyla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ev sahipliğinde İstanbul’da yaşanacak.

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü’ndeki Olimpik Yüzme Havuzu’nda 18-22 Haziran’da yapılacak mücadelelerde Türkiye dahil 15 ülkeden 52’si bayan, 48’i erkek toplam 100 sporcu altın madalya için nefeslerini tutacak. İnsan vücudunun limitlerinin zorlandığı CMAS Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası’nda 4 gün boyunca dinamik apnea paletsiz (DNF), dinamik apnea çift palet (DYN-BF), dinamik apnea mono palet (DYN), dayanıklılık apnea 16×50 metre, dayanıklılık apnea 8×50 metre, statik apnea (STA) ve hız apnea 2×50 metre disiplinlerinde yarışlar yapılacak.

İŞTE SERBEST DALIŞ DA MİLLİ TAKIM

Özgür Alemdar idaresinde Bilge Çingigiray, Sertan Aydın ve Cenk Devrim Ulusoy antrenörlüğünde ülkemizi temsil edecek Serbest Dalış Milli Takımı’nın kadrosu 6 bayan, 4 erkek sporcudan oluşuyor. Bayanlarda Birgül Erken, Yasemin Ulucan, Yaren Yılmaz, Cemre Arslan, Sude Fidan, Damla Pınar Özdemir, erkeklerde ise Rüstem Derin, Oğuzhan Yeşil, Görkem Gedik ve Serkan Toprak madalya kürsüsüne çıkmak için mücadele edecekler.

DÜNYA ŞAMPİYONLARI VE REKORTMENLERİ İSTANBUL’DA

Şampiyonaya, serbest dalışın rekortmen ve şampiyon sporcuları da katılacak. Sporseverler, geçen yıl 221.07 metreyle dinamik apnea çift palette dünya rekoru kıran İtalyan Alessia Zecchini, dayanıklılık apnea 16×50 metrede 11.21 dakikayla dünya şampiyonu olan Alman Max Poschart’ın mücadelelerini bu şampiyonada izleyebilecek.

CMAS BAŞKANI, AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK

CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve resmi yetkililerin katılımıyla açılış töreni 18 Haziran Salı günü saat 18:00’da yapılacak olan şampiyonada yarışlar 19 Haziran Çarşamba günü başlayıp 22 Haziran Cumartesi günü sona erecek. Avrupa Şampiyonası’nın kapanış töreni 22 Haziran Cumartesi saat 18:30’da yapılacak.

CMAS SERBEST DALIŞ HAVUZ AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILAN ÜLKELER

İtalya, Polonya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Slovenia, Almanya, İspanya, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Türkiye, Sırbistan ve Yunanistan.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

19. Uluslararası Katılımlı Türk Spor Hekimliği Kongresi
İmece Usulü İle Yarışçı Oldu Şimdi Sponsor Arıyor 
Nilüfer Belediyespor Cev Challenge Kupası’na Galibiyetle Başladı
A Milli Hentbol Kadın Takımı, Karadağ’a Yenildi
Türkiye Oturarak Voleybol Milli Takımları, Avrupa Şampiyonası’nda İlk Maçlarına Çıktı