Ulubey Kıran Köyü

Kıran Köyü haberleri, Ulubey Kıran köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kıran köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kıran köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulubey  Kıran Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kıran Köyü son dakika gelişmeleri, Kıran Köyü ne özgü yemekler, Ulubey Kıran Köyü nün tarihi, Kıran Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kıran Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kıran Köyü, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıran Köyü Resimleri ve Kıran Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulubey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulubey Uşak Arası Kaç Km? Ulubey Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Ulubey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Ulubey  Kıran Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulubey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kıran, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür.

Köydeki rivayetlere göre Kıran köyü yaklaşık 180 yıl kadar önce bir kısmı İnay köyü ve civarından göç eden yörüklerden, bir kısmı köyün batı tarafında bulunan "Sarnıç" mevkisinde konaklayan yörüklerden, bir kısmı da köyün 2 km güneyinde bulunan "Gerdime Çeşmesi" civarında yerleşik olarak yaşayan ve büyük bir depremle tamamen yıkılan "Köy Yeri" denen bölgeden göç eden insanlardan oluşmaktadır.
Uşak iline 40 km, Ulubey ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün 2 km güneyinde Gerdime deresi bulunmaktadır. Bu derenin başlangıcında, Subaşı olarak bilinen bölgede Sarıkız çayının kaynağı bulunmaktadır. Bu bölge yeşillikleri, bol suları, mesire ve piknik yerleriyle yörede yaşayanlarca bilinmektedir.
Kıran köyü İç Ege bölgesinde olmasına rağmen, karasal iklimi tam olarak çok sert bir şekilde yaşamamaktadır. Rakımın fazla yüksek olmamasından dolayı, yıl boyunca Akdeniz ikliminin yumuşak ve ılıman hava özellikleri görülebilmektedir.
Köyün en önemli ekonomik kaynağı tarımdır. Buğday, arpa, nohut ekiminin yanı sıra son yıllarda tütün tarımı da yapılmaktadır. Genel de köy halkı tüketeceği sebze ve meyveyi kendisi yetiştirmektedir. Fazla üretilen sebze ve meyveler Ulubey Pazarında satılmaktadır. Son yıllarda alternatif tarım olarak da gündeme gelen Altın çilek meyvesi yetiştiriciliği denemeleri yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu bulunmayıp eğitim, Ulubey'e taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde ayrıca sağlık evi bulunmakta olup, 1 ebe hemşire mevcuttur. Ayrıca hafta da bir gün aile doktoru sağlık evinde hizmet vermektedir.
 

📷

Ulubey Kıran Köyü Resimleri

Kıran Köyü, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıran Köyü Resimleri ve Kıran Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Uşak Haberleri