Yahyalı Karaköy Köyü

Karaköy köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Karaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Karaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yahyalı Karaköy  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaköy köyü son dakika gelişmeleri, Karaköy köyüne özgü yemekler, Yahyalı Karaköy  köyünün tarihi, Karaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaköy köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaköy, Kayseri ilinin Yahyalı ilçesine bağlı bir mahalledir. Zamantı Irmağı kıyısındaki bu tarihi mahallenin hane sayısı 328, nüfusu ise 1925'tir. İlk yerleşmenin 400 yıl kadar önce olduğu söylenen mahallenin adı hakkında iki rivayet vardır: Çevreye çok kar yağdığı halde buraya az yağmaktadır. Dolayısıyla köy, çevresine “kara bir nokta” şeklinde görünmektedir. Ormanlarla kaplı olan bölgenin bir yangın sonrası kararıp kalmış kısmına bugünkü köy kurulmuştur ve ismini buradan almıştır. Köy; önce Adana'ya bağlıyken daha sonraları Develi'ye ardından da 1954'te Yahyalı'ya köy olarak bağlanmıştır. 2013 yılında Yahyalı'nın Karaköy Mahallesi olarak yerini almıştır. Bilhassa Yemen Harbi'nde çok şehit veren mahallenin Fransız-Ermeni işgali döneminde mücadelesi oldukça kanlı geçmiş, Karaköy-Şıhlı yolunu tutarak Develi'ye geçit vermemişlerdi. Mahallede halen yaşayan kabileler Aggalar (Kılıçlar yani şimdiki Irazoğlu uşakları), Çulhalar (Kozan ve Yahyalıdan); Canlar (Diğer adı ile Aliceler Elbistan'dan), Hamzalar (Feke'den) Sırkıntılar yerleşmişlerdir. Teşvik, Soylu ve Çopur aileleri ise 150 yıl önce Yahyalı ve Şıhlı'dan gelen ailelerdir. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda köy 25 haneden ibaret olup Örencik tepesinde kurulmuştur. Osmanlı belgelerinde Ala’eddinlü ya da Hayr-ı Fendilü olarak da adı geçen Sırkıntı Türkmenleri Oğuzların Üç-ok kolunun Yıva boyuna mensuptur.Sırkıntılar günümüzde köyün en çok nüfusuna sahip kabilesidir. karaköy mahallesi yerlileri her yıl nisan ayından kasım ayına kadar yaylalara göçmektedir. Bu yayların başlıca gidilenleri; Menteş yaylası, Taşlık, Koru yeri olarak bilinirKayseri iline 150 km, Yahyalı ilçesine 26.600 m uzaklıktadır.

Karaköy , Kayseri ilinin Yahyalı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaköy  Köyü Resimleri ve Karaköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yahyalı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yahyalı Kayseri Arası Kaç Km? Yahyalı Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Yahyalı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Yahyalı Karaköy  Köyünde doğan biri var mı? Yahyalı Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kayseri Haberleri