Yatağan Hacıveliler Köyü

Hacıveliler Köyü haberleri, Yatağan Hacıveliler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıveliler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Hacıveliler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Yatağan Hacıveliler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıveliler köyü son dakika gelişmeleri, Hacıveliler köyüne özgü yemekler, Yatağan Hacıveliler köyünün tarihi, Hacıveliler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıveliler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıveliler , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıveliler Köyü Resimleri ve Hacıveliler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yatağan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yatağam Muğla Arası Kaç Km? Yatağan Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Yatağan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Yatağan Hacıveliler Köyünde doğan biri var mı? Yatağan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıveliler , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nerden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Turgut Reis'in babası Hacı Veli'den ismini aldığı sanılmakta olup bu köye yakın TURGUTLAR mahallesinin de Turgut Reis'in doğup büyüdüğü, 17 yaşına kadar bu yörede yaşadığı sanılmaktadır.

Köy Çine ilçesi Akçaova mahallesi sınırlarındadır. Gökbel Dağı'nın güney yamaçlarına kurulmuş mahallenin en toplu mahallesi Yatağan tarafından girişinde bulunan Abazlar mahallesidir. Bunun yanı sıra Karaveliler, Çakırlar, Aytabanı ve Cami mahhalleleri parça parça dağılmış şekildedir.

 

Mahallenin en belirgin özelliği coğrafyada "Peri Bacaları (selinti sularının kayaların üzerindeki toprakları aşındırması sonucu büyük kayaların meydana çıkması.)" olarak adlandırılan yer şekillerine yani çok büyük kayalara sahip olmasıdır.

 

Mahallenin komşuları güneyde Hacıbayramlar, kırıkköy ve Gökgedik köyleri, kuzeyde Seferler (Çine) mahallesi batısında Turgutlar mahallesidir. Hacıveliler mahallesinden baktığımızda Yatağan, Termik santrali, Yatağan Ovası, Turgut kasabası net olarak görülmektedir.

Hayvancılık ve tarım en önemli gelir kaynağıdır. Tarımda mahallenin başlıca geçim kaynağı zeytin olup, bunun yanında tarım ürünleri ve hayvancılık (özellikle küçükbaş ve küçük yapılı inekler olmak üzere) yer almaktadır. Mahallede dönem dönem çalışan maden ocakları da mahallenin geçim kaynakları arasındadır.

Zeybek davul-zurna eşliğinde oynanır. Son dönem düğünlerinde org kullanılmaktadır.

 

Mahallenin ağız özelliklerinde Batı Anadolu yöresinde görülen tezlik fiillerinin çokluğu dikkat çeker. Aynı zamanda Özbek Türkçesi bağlantılı (batır) yardımcı fiili oldukça yaygın kullanılmaktadır. Bu da mahallenin etnik köken bakımından Orta Asya bağlantılı olduğunu gösterir.

 

Bu mahalledeki insanlar Yörük kökenlidir. Sunni-Hanefi İslam inancına sahiptirler.

Mahallede ilköğretim okulu vardır fakat faal değildir. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallede sağlık evi ve sağlık ocağı yoktur. Su şebekesi vardır ancak kanalizasyon yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.

 

Mahallede iki adet cami vardır. Ev mimarileri eskiden kerpiçken daha sonradan betonarmeye dönmüştür. Basit bir mimari vardır.

 

Kaynağı ormandan gelen, her ailenin kendisine ait olmak üzere, çok güzel suyu vardır.

 

Hacıveliler mahallesine ulaşım Aydın/Çine, Yatağan ve Milas üzerinden yapılabilir.

 

📷

Yatağan Hacıveliler Köyü Resimleri

Hacıveliler , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıveliler Köyü Resimleri ve Hacıveliler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Muğla Haberleri