Yatağan Kafacakaplancık Köyü

Kafacakaplancık Köyü haberleri, Yatağan Kafacakaplancık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kafacakaplancık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kafacakaplancık Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası ha

Yatağan Kafacakaplancık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kafacakaplancık köyü son dakika gelişmeleri, Kafacakaplancık köyüne özgü yemekler, Yatağan Kafacakaplancık köyünün tarihi, Kafacakaplancık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kafacakaplancık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kafacakaplancık , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kafacakaplancık Köyü Resimleri ve Kafacakaplancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yatağan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yatağam Muğla Arası Kaç Km? Yatağan Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Yatağan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Yatağan Kafacakaplancık Köyünde doğan biri var mı? Yatağan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kafacakaplancık , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yatağan'a 10 km uzaklıkta olan, tarıma dayalı bir ekonomisi olan bir mahalledir. Mahallenin geçim kaynağı zanaat, tahıl, zeytin ve hayvancılıktır. Üretilen tarım ürünleri zeytin, tütün, tahıl ürünleri (buğday, arpa, yulaf) köylünün ihtiyacını karşılamaktadır. Kaplancık mahallesi ve Elmacık mahallesi arası gür ormanlarla kaplıdır. Kasım ayında ormandan çıntar toplanır.

 

Mahallede 2004 yılında açılan Kafaca-Kaplancık İlköğretim Okulu'na çevre köylerden öğrenci gelmektedir. 2004'teki ortaokul düzeyinde açılan okuldur, ondan önce ilköğretim okulu vardı. Köylünün eğitim düzeyi ilköğretimdir ancak son dönemde yapılan eğitim hamleleriyle mahallenin okur yazar oranı gelişmeye başlamıştır.

 

Mahallede bir tane benzin istasyonu ve demirci bulunmaktadır. Köy coğrafi konum itibarıyla köprü konumundadır ancak pek gelişemediği de söylenmelidir. Yatırımın yapılmaması hatta köylünün geçim kaynağı tütüncülük hükümet politikaları ile bitirilmiştir. Tütüncülük 2003'ten sonra gerilemeye başlamıştır.

 

Mahallenin nüfusu bine yakındır. Mahallede düğün törenlerinin özel bir önemi vardır. Akşam kına gecesi olur. Diğer akşam ise balo olur ve çiftler dünya evine girer.

📷

Yatağan Kafacakaplancık Köyü

Kafacakaplancık , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kafacakaplancık Köyü Resimleri ve Kafacakaplancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Muğla Haberleri