Şevval Ayı Orucu Nedir, nasıl tutulur?

Şevval Ayı Orucu Nedir, nasıl tutulur?

Şevval Ayı Orucu Nedir, nasıl tutulur? Şevval ayı orucu kaç gün tutulur? Şevval orucu ne zaman tutulur, arka arkaya mı tutmak gerekir? Şevval ayının önemi nedir?

Yoğun bir ibadet mevsiminden geçtik. Rabbimiz, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığımız bütün ibadetlerimizi kabul eylesin. Aynı zamanda Ramazan'da kazandığımız manevi kazanımlarımızı Ramazan'dan sonra da devam ettirmeyi nasip eylesin.

Şevval ayında altı gün oruç tutmak sünnettir. Nitekim Efendiler Efendisi (s.a.s.) bu ayda altı gün oruç tutan bir kimsenin bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi sevap alacağını müjdeliyor. 

Arka arkaya tutmak şart değil

Malumunuz Rabbimiz yaptığımız her hayırlı amele bire on sevap veriyor. Ramazan boyunca oruç tutan insan her orucuna on sevap almışsa toplamı üç yüz eder. Şevval ayında tuttuğu altı orucuna da onardan altmış sevap alınca, eder üç yüz altmış. Yani toplamda bir sene yapıyor. Dolayısıyla böyle bir insan Peygamber Efendimiz'in işaret ettiği sırra kavuşmuş olur. Bütün seneyi oruçla geçirmiş gibi manevî kazanç elde eder.

Bu vesile ile şu hususu da hatırlatmış olalım: Bayram bittikten sonra altı günlük orucumuzu arka arkaya tutmamız şart değil. Şevval ayı içinde istediğimiz altı gün tutabiliriz.

Ali Demirel

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.