Seydikemer Kayadibi Köyü

Seydikemer Kayadibi Köyü

Kayadibi Köyü haberleri, Seydikemer Kayadibi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayadibi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kayadibi Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Seydikemer Kayadibi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayadibi köyü son dakika gelişmeleri, Kayadibi köyüne özgü yemekler, Seydikemer Kayadibi köyünün tarihi, Kayadibi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayadibi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayadibi , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayadibi Köyü Resimleri ve Kayadibi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Seydikemer Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Seydikemer Muğla Arası Kaç Km? Seydikemer Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Seydikemer Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Seydikemer Kayadibi Köyünde doğan biri var mı? Seydikemer Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayadibi , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği konusunda şöyle bir efsane vardır; Bir zamanlar bir kişinin yolu bu köye düşmüştür ve dağları görünce: -Allah Allah bu köy tam bu kayaların dibine kurulmuş, diyerek gitmiş.Gittiği yerlerde bu gezdiklerini çok anlatan bir adam olduğu için bu gezdiği yeri (şimdiki adıyla KAYADİBİ olan)bir köy gezdim demiş. Hemen kayaların dibinde kurulmuş ben onu bunu bilmem ama buraya Kayadibi diyesim geliyor demiş ve bu KAYADİBİ sözü bu zamana kadar gelmiş...

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Muğla iline 190 km, Fethiye ilçesine 50 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Turizm de gelişmiştir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.