Seyhan Belediyesi okul kantinlerini denetliyor

Seyhan Belediyesi okul kantinlerini denetliyor

Seyhan Belediyesi 2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla okullardaki kantin, yemekhane...

Seyhan Belediyesi 2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla okullardaki kantin, yemekhane ve okul yakınlarındaki büfelerin denetimlerini artırdı.

Seyhan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ünde görevli gıda mühendisleri ile Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Zabıta Memurları aracılığıyla okul kantinlerine yönelik asgari temizlik ve hijyen kurallarına uygunluklarının kontrol edildiği ifade edildi. Ayrıca yapılan bu kontrollerde okul kantinlerinde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, muhafaza ve sergileme koşulları konularında gerekli incelemeler yapıldığı bildirildi.

Ekiplerin, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca obezite ile mücadele kapsamında başlatılan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" gereği okul kantinlerinde satışı yasaklanan ürünlerle ilgili uyarılarda bulunduğu belirtilen açıklamada, yetkililerin çiğ et ve et ürünlerinin okul kantinlerinde bulundurulmaması hakkında bilgilendirmeler yaptığı dile getirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denetimlerde enerji içecekleri, aromalı, gazlı içecekler, yapay soda, yağda kızartmalar, cipsler ve mısır çerezleri gibi ürünlerle ilgili kontroller de yapılarak bunların satışa sunulmaması gerektiği aktarıldı. Dengesiz beslenme ve obeziteyle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunabilmek ve çocuklarımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlayabilmek amacıyla yapılan denetimlerde, kantin işletmecilerinin mevcut kanun, yönetmelik ve genelgelere uygun faaliyet göstermeleri hakkında bilgilendirilerek uyarıldı. Aldığı önlemlerle öğrencilerin okul içinde temiz gıdalarla beslenmelerini ve sürekli sağlıklı kalmalarını sağlamaya çalışan Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Seyhan'daki okul kantinlerinde aralıksız denetimler yapıyor. Program dahilinde ilçemiz sınırları içerisinde bulunan bütün okul kantin ve yemekhanelerinin denetimleri tamamlanması hedeflenmektedir."

Denetimlerde, kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izinli ve onaylı olması, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olması, personel giysileri, kantin ilaçlamasının periyodik aralıklarla yapılıp yapılmadığı, gazlı içecek bulundurulup bulundurulmadığı, kantinlerde çalışan işçilerin portör muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, tuvalet ve paspas temizliği, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi.

Denetimlerin haricinde velileri de uyaran Seyhan Belediyesi yetkilileri öğrencilerin "düzenli beslenme ve obezite" konusunda anne ve babalara büyük sorumluluk düştüğü kaydedildi.

Seyhan Belediyesi okul kantinlerini denetliyor

Seyhan Belediyesi okul kantinlerini denetliyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.