Sgk Emekçileri Mesaiye Zam Değil, Ellerinden Alınan Hakları İstiyor!

Sgk Emekçileri Mesaiye Zam Değil, Ellerinden Alınan Hakları İstiyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları ülke genelinde eylemlilik kararı alarak alanlara çıkmaya devam ediyor. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük il başta olmak üzere ülke genelinde eylemler gerçekleştirilecek. Kamu Emekçileri...

sgk eylemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları ülke genelinde eylemlilik kararı alarak alanlara çıkmaya devam ediyor. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük il başta olmak üzere ülke genelinde eylemler gerçekleştirilecek. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bünyesindeki Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından ülke genelinde gerçekleştirilecek protestolar ile ilgili BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ek mesai ücretlerinin 27 liradan, 51 liraya yükseldiğini açıklaması ile ilgili değerlendirmede bulunan Genel Başkan Berdicioğlu, “Bizim talebimiz mesai ücretleri değil, 2012 yılında haksız ve hukuksuz şekilde elimizden alınan, yılda iki kez aldığımız ikramiyelerin geri iadesi ve ek ödeme yönetmeliğinde 100 puanlık bir artış yapılmasıdır” dedi. 

bes genel başkanı

Genç SGK Memurları Başka Kurumlara Geçmeye Çalışıyor!

SGK çalışanları ülke genelinde eylemliliklerine devam ediyor. Bugün de alanlarda olacak olan memurlar, EYT düzenlemesiyle birlikte artan iş yüklerinin karşılığını almak için eylemlerini tüm illerde kararlılıkla gerçekleştiriyor. Bugün KESK’e bağlı BES çatısı altında alanlarda olacak olan SGK çalışanlarının talepleri arasında ilk sırayı 2012 yılında KHK ile iptal edilen yılda iki kez aldıkları ikramiyelerin geri verilmesi yer alıyor. BES Genel Başkanı Berdicioğlu, “Türkiye genelinde İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere diğer tüm illerde SGK müdürlükleri önünde SGK emekçileri alanlara çıkarak haklı talepleri için eylem yaparak alanlarda olacaklar. SGK emekçileri, EYT düzenlemesinden kaynaklı artan iş yükü ve kamuda en düşük ücretleri alan memur grubu olarak iyileştirme taleplerini alanlarda dile getiriyor, getirmeye de devam edecek. Kurumdan ayrılmak isteyenler arasında ilk sırayı genç memurlar alıyor. SGK’ya, KPSS’den yüksek puanlar alarak atanan genç memurlar düşük maaş ve ağır iş yükü nedeniyle başka kurumlara geçmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 

Talebimiz Mesai Ücreti Artışı Değil, Hak Kayıplarımızın Geri İadesi

EYT düzenlemesi ile 3 Mart’tan bu yana hafta sonu mesaisi yapan SGK çalışanlarına brüt 27 TL net 23 TL tutarında bir mesai ücreti ödenmesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklamada bulunarak mesai ücretinin 27 TL’den 51 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. BES Genel Başkanı Berdicioğlu, “Mesai ücretini 27 liradan 51 liraya çıkarmakla kayıplarımız giderilemez. Mesai dediğiniz şey 3 ayla sınırlı ve SGK çalışanlarının çok az bir kısmına ödenen bir ücrettir. Haftasonu çalışması ile aldıkları mesai ücreti zaten yol ve yemek masrafına yetiyor. Bizim talebimiz çok az bir çalışanın yararlandığı mesai ücretlerindeki artış değil, haksız hukuksuz yere kesilen ikramiyelerimizin geri ödenmesi ve aynı zamanda puan yönetmeliğinde SGK emekçilerine 100 puanlık bir artış yapılmasıdır. SGK emekçileri ellerinden alınan hakları için bugün de alanlarda olacak. Anayasa Mahkemesi bu kesintiyi hukuksuz buldu ancak SGK bu ikramiyeyi ödememekte diretti ve ödemedi” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.