Shane Larkin Kimdir? Shane Larkin Artık Türk Vatandaşı

Shane Larkin Kimdir? Shane Larkin Artık Türk Vatandaşı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) AnadoluEfes' in yıldızı Shane Larkin' in Türk vatandaşlığı başvurusunu onaylandığını duyurdu. Peki Shane Larkin kimdir, kaç yaşında, nereli?

DeShane Davis Larkin 29 Kasım 2019 tarihinde EuroLeague'de kaydettiği 49 sayı ile "bir EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu" rekorunu elinde tutmaktadır.

DeShane Davis Larkin  2 Ekim 1992, Cincinnati, Ohio doğumlu, Amerikan-Türk profesyonel basketbol oyuncusu. Miami Üniversitesi için kolej basketbol oynadı. 2013 NBA Seçmeleri'nde 1. tur 18. sıradan Atlanta Hawks tarafından seçildi ve hemen Dallas Mavericks'e takas edildi. 2018 yılından beri Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes forması giymektedir.

Shane Larkin Kimdir?

Larkin 2 Ekim 1992'de Ohio, Cincinnati'de Barry ve Lisa Larkin'in oğlu olarak doğdu. Babası Barry, Cincinnati Reds için oynamış ve Beyzbol onur listesine girmiştir. Larkin'in ailesindeki diğer sporcular arasında amcaları, eski Xavier Üniversitesi'nde basketbol oynamış Byron Larkin ve eski Major League'in ilk kale oyuncusu Stephen Larkin bulunmaktadır. Larkin ilkokuldayken, babasının Reds'ten takım arkadaşları Tony Pérez ve Pete Rose, ona beysbol topuna vurmak için ipuçları verdi. Küçükler ligindeki bir koç tarafından öğrendiklerinin "tamamen yanlış" olduğu söylendikten sonra Larkin beyzboldan ayrıldı ve basketbola odaklanmaya karar verdi.

SHANE LARKİN KİMDİR, NERELİ?

Shane Larkin, 2 Ekim 1992 tarihinde Cincinnati / Ohio'da dünyaya geldi. Miami Üniversitesi'nden 2013 yılında mezun olan Larkin, 2013 NBA Draft organizasyonunda Atlanta Hawks tarafından 1. tur 18. sıradan seçildi. Hakları Dallas Mavericks'e verilen Larkin, NBA'deki ilk sezonuna Dallas'ta adım attı. Sezonu NBDL'in Texas Legends takımında tamamlayan Amerikalı oyuncu, 2014-15 sezonunda New York Knicks, 2015-16 sezonunda ise Brooklyn Nets takımında görev yaptı. 2016-17 sezonunda ise ilk yurt dışı deneyimi için İspanya'nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımının yolunu tutan Larkin, 2017-18 sezonunda ise NBA'e geri döndü ve Boston Celtics forması giydi. Başarılı oyuncu bir sezon sonra ise Anadolu Efes'e katıldı.

Profesyonel kariyerine 2013’te Dallas Mavericks’te başladı ve şu takımlarda forma giydi;

Dallas Mavericks

Texas Legends (NBA G League)

New York Knicks

Brooklyn Nets

Baskonia

Boston Celtics

Anadolu Efes

Larkin, ‘2013 NBA Draftı’nda Atlanta Hawks tarafından 18. sırada seçilmiş, daha sonra Dallas Mavericks’e takas edilmişti.

Anadolu Efes'in 29 Kasım 2019 tarihinde EuroLeague'in 11'inci haftasında Bayern Münih'i 104-75 yendiği maçta kaydettiği 49 sayı ile "bir EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu" rekorunun sahibi oldu.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.