Sıcak kemoterapi uygulaması Adıyaman’da ilk defa uygulandı

Sıcak kemoterapi uygulaması Adıyaman’da ilk defa uygulandı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği, karın içi kanser tedavisinde yeni bir yöntem uygulamaya başladı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği, karın içi kanser tedavisinde yeni bir yöntem uygulamaya başladı.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Alakuş ve ekibi tarafından Adıyaman'da kanserli hastaya ilk defa ameliyat esnasında sıcak kemoterapi uygulaması yapıldı. Karın içi organlara ait ve karın içine yayılmış kanserlerin tedavisi için ameliyat esnasında sıcak kemoterapi yöntemini uygulayan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahları, bu yöntemin ileri evre kanser tedavilerinde yaşam şansını artırdığını belirtiyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Alakuş, yumurtalık, kolon-rektum (Kalın Bağırsak), mide kanserleri ve karın içi zarının kendi kanseri olmak üzere peritonu tutan kanser olgularında peritondaki kanserli dokuyu azaltmak için cerrahi girişim ve ameliyat esnasında sıcak kemoterapi uygulamasıyla hastaların yaşam sürelerinin uzatılabilmekte olduğunu söyledi.

Ameliyat esnasında karın boşluğu içine uygulanan kemoterapi ilacının doğrudan karın zarına yerleşmiş tümör hücreleri ile temas ettiğini ve kanser hücrelerini yok edici etki gösterdiğini belirten Op. Dr. Alakuş, "Bugün Adıyaman'da ilk defa bir ameliyatı yaptık. İlerlemiş artık son döneme girmiş kanser hastaları için ağır ama faydalı olabilecek bir ameliyat. Çıkabilecek kanser yükünü çıkarıyoruz ve geriye kalan kanser dokusu içinde sıcak kemoterapi veriyoruz. Ameliyat sonrasında yerleştirdiğimiz kateterlerden, karnın içerisine ısıtılmış kemoterapi uygulaması yapıyoruz. Verdiğimiz ısıtılmış kemoterapi özellikle karın iç yüzeyindeki zarlara ulaşmış olan kanserin eritilmesinde, ortadan kaldırılmasında oldukça etkili. Bu kemoterapiyi verdiğimiz zaman damardan verdiğimiz kemoterapinin etkinliğini bu şekilde dört beş kat arttırıyoruz. Böylece hastalarda özellikle kanserin oluşturmuş olduğu birçok zararlı etkiyi, etkili bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Bu nedenle hastaların özellikle yaşam şekillerini daha iyi bir hale getirmek, yaşam sürelerini uzatmak gibi katkılarda bulunabiliyoruz" dedi.

Hastane olarak önemli bir operasyonu gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, "Hastane olarak gerek branşlarında uzman hekimlerimiz, hastane çalışanlarımız ve modern cihazlarımızla sadece Adıyaman halkına değil, bölgemize ve farklı illerden gelen hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemiz bünyesinde bir biri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 53 yaşındaki Kanser hastamıza hastanemiz hekimlerinden Op. Dr. Hüseyin Alakuş tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Sıcak kemoterapi uygulaması Adıyaman’da ilk defa uygulandı

Sıcak kemoterapi uygulaması Adıyaman’da ilk defa uygulandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.