Sigara Kullanılmayan Sağlık Ocağına Ödül

Sigara Kullanılmayan Sağlık Ocağına Ödül

Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Kırşehir'de sigara kullanımının olmadığı Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezine ziyarette bulunan Halk Sağlığı...

Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Kırşehir'de sigara kullanımının olmadığı Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezine ziyarette bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, personeli ödüllendirdi.

Ziyarette açıklamada bulunan Demirbaş, "Sigara ve bağlı ürünlerin verdiği rahatsızlıklar önlenebilir. Sigarayı bırakma ile ilgili ciddi faaliyetler yürütülmekte sigara sadece içen için değil çevresinde bulunan insanlara da zarar açmakta. Her yıl bir milyon insan sigaranın neden olduğu zararlardan hayatını kaybetmekte" dedi.

Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı rakamlarda dünyadaki 700 bin çocuğunda sigara dumanına maruz kaldığını belirten Halk Sağlığı Müdürü Demirbaş, şunları kaydetti:

"Kendileri sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalan bir çok insan var. Sigara içerek sadece kendimize değil kendimiz dışında da insanlara ve çevreye de zarar veriyoruz. İnsanlarımızın daha özverili davranması gerekir.

İnsanlarımız sigarayı bırakma noktasında gerekli olan bütün iletişim numaralardan bizlerle faaliyete geçebilir."

Açıklamasında yeşil detektör hakkında da bilgiler veren Demirbaş, sağlık ocağı personeline plaketlerini takdim etti.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.