Silifke Bükdeğirmeni Köyü

Silifke Bükdeğirmeni Köyü

Bükdeğirmeni köyü haberleri, Bükdeğirmeni köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Bükdeğirmeni köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Bükdeğirmeni  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Silifke Bükdeğirmeni  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bükdeğirmeni  köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Önceleri birkaç kilometre ötedeki Multay isimli büyük bir köy mevcut iken (kalıntıları mevcuttur) rivayete göre bir salgın hastalık mahalle nüfusunu önemli ölçüde azaltmış ve köylülerin geriye kalanı şimdiki Bükdeğirmeni mahallenini kurmuşlardır. Eski mahallenin bulunduğu bölge hala Multay adıyla anılmaktadır. Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'nun sadece göçerleri kapsayan "Anadolu'da Aşiretler, Cemaatler ve Oymaklar" adlı eserinde Karaman Vilayeti'ne bağlı İçel Sancağı'nın Silifke nahiyesinde yaşayan Moğol asıllı Moğultay Cemaatine yer verilmiştir (1500-1501 Yılları). Söz konusu eserde yer alan haritada da Silifke civarında Moğol kökenli göçerlerin yaşadığı gösterilmektedir. Bükdeğirmeni, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı mahalledir.

 

 

 

 

 

Bükdeğirmeni , Mersin ilinin Silifke ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Bozyazı bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bükdeğirmeni  köyü resimleri ve Bükdeğirmeni  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silifke Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Bükdeğirmeni yöresine özgü haber kanalı var mı? Silifke Mersin Arası Kaç Km? Silifke Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Silifke Bükdeğirmeni köyünde doğan biri var mı? Silifke Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum