Silifke Çaltıbozkır Köyü

Silifke Çaltıbozkır Köyü

Çaltıbozkır köyü haberleri, Çaltıbozkır köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Çaltıbozkır köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çaltıbozkır köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Silifke Çaltıbozkır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaltıbozkır köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaltıbozkır, Mersin İli Silifke ilçesine bağlı bir mahalledir.Anadolu Selçukluları, Karamanoğlu Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri adı Çaltıbozkır Köyü olarak devam etmektedir.Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Mahallenin 2013 yılı nüfusu 971 kişidir.Çaltıbozkır Köyü Mersin İli Silifke İlçe merkezine bağlı olup İlçe Merkezinin kuzeyinde ve 27 km. uzaklıkta yer almaktadır. İl Merkezi Mersin 'e uzaklığı ise 112 Km 'dir. Mahallenin denizden yüksekliği 950 metredir. Engebeli bir arazi yapısına sahip olan mahallede merkez Çaltıbozkır Köyü dışında, Yeniçıktı, Sina, Koruklu, Kıvrıklı, Çukur, Kıcabelen, Hamzalı, Malır ve Kırabucağı gibi mahallelerden oluşmuştur. Ulaşımı kolay olup tüm yolları asfalt kaplamadır, Mahallede elektrik ve telefon mevcut olup, içme suyu 2007 yılı içerisinde getirilmiştir.Mahallede Akdeniz iklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Çaltıbozkır Köyü bir orman mahallesi olması nedeniyle oldukça yeşil bir arazi yapısına sahiptir. Ormanda Kızılçam, Köknar, Ladin, Meşe  gibi ağaçlar yetişmektedir. Ayrıca Akdeniz Bölgesinin tipik yeşil dokusundan olan makilik yüzeyin büyük bölümünü kaplamaktadır.Çaltıbozkır Köyü ilköğretim bulunmadığından öğrenciler taşımalı sistemle 3 Km uzaklıktaki Uzuncaburç Beldesi İlköğretim Okuluna götürülmektedir.  10 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Kız çocuklarının okuma yazma oranı mahallede çok yüksektir.Mahallenin faal nüfusunun tamamına yakını bir orman mahallesi olması nedeniyle tarım ve hayvancılıkla uğraşır. Tarım alanında özellikle arazi koşullarına uygun buğday, arpa, nohut gibi bitkiler yetiştirilmektedir. 2008 yılında Mahalleye kazandırılan sulama suyu sayesinde sulu tarımda yapmaktadır. Genellikle güzlük domates şeklinde ekimi şeklinde yapılır. Çaltıbozkır Köyü aynı zamanda bir yörük mahallesi olması nedeniyle kıl keçisi yetiştirilmektedir. Yerleşik düzene geçmiş olmasına karşılık köy halkının bir bölümü halen Yörük Çadırında yaşamaktadır. Mahallenin bir orman mahallesi olması ve yakın zamanda keçi azaltılmasına gidilmesi nedeniyle, köylünün başkaca geçim kaynağı olmadığından, Devlet uzun vadeli kredi vermek suretiyle süt ve sütçülüğün gelişmesi için 2 baş kültür ırkı inek vermiştir.

Çaltıbozkır, Mersin ilinin Silifke ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Bozyazı bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaltıbozkır köyü resimleri ve Çaltıbozkır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silifke Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Çaltıbozkıryöresine özgü haber kanalı var mı? Silifke Mersin Arası Kaç Km? Silifke Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Silifke Çaltıbozkırköyünde doğan biri var mı? Silifke Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.