Silvan Bayrambaşı Köyü

Silvan Bayrambaşı Köyü

Bayrambaşı Köyü Haberleri, Silvan Bayrambaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayrambaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Bayrambaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Bayrambaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayrambaşı köyü son dakika gelişmeleri, Bayrambaşı köyüne özgü yemekler,Silvan Bayrambaşı köyünün tarihi, Bayrambaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayrambaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayrambaşı , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayrambaşı Köyü Resimleri ve Bayrambaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Bayrambaşı Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAYRAMBAŞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Bayrambaşı , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun öncesinde belde statüsündeydi.Bayrambaşı 1992 yılında belediye olmuştur.Kûrtçe ismi sêdeqnê dir. Bu ismin o kôyû kuran adamin ûç oglundan geldigi rivayet edilmektedir.Nüfusu yaklaşık 2700'dir.Halkı ekseriyetle tarım ve hayvancılıkla geçinir. Çok tatlı, ince kabuklu ve yuvarlak taneli üzümü meşhurdur.Diyarbakır iline 97 km, Silvan ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallede bir ilköğretim okulu, bir ,sağlık ocağı bir de, ana okulu bulunuyor.bir jandarma karakolu ve eski yıllardan kalmış ama şu an yer altında bulunan kilise bulunmaktadır.


 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum