Silvan Bereketli Köyü

Silvan Bereketli Köyü

Bereketli Köyü Haberleri, Silvan Bereketli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bereketli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Bereketli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Bereketli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bereketli köyü son dakika gelişmeleri, Bereketli köyüne özgü yemekler,Silvan Bereketli köyünün tarihi, Bereketli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bereketli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bereketli , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bereketli Köyü Resimleri ve Bereketli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Bereketli Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEREKETLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Bereketli , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, 1980 yılında kurulmuştur. Mahallenin adı; köylülerin ve daha birçok kişinin sevip saygı duyduğu alim bir zat (Şeyh Muhammed Emin El Hayderi) tarafından konulmuştur.Mahallede futbol ve voleybol oyunlarına çok ilgi duyulmasına rağmen bu spor dallarına ait pek sağlam saha bulunmamaktadır.Diyarbakır iline 85, Silvan ilçesine 25 km uzaklıktadır.Mahalleden Diyarbakır, Batman, Silvan ve Bismil'e olmak üzere toplam 4 farklı yol ayrılır. Ortlama, bir otomobille Silvan, Bismil ve Batman'a 30'ar dakikada; Diyarbakır'a 1 saat 15 dakikada ulaşılabilmektedir (tüm yollar asfalt değildir).Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallede 2010 yılı itibarıyla 25 hane mevcuttur.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. 2008'de okula ilaveten iki derslikli ek bina yapımıştır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.1986 yılında cami inşa edilmiştir (1980'de inşa edilen ilk caminin zemini çok sağlam olmadığı için o caminin 60 metre ötesinde yeniden yapılmıştır). Okul 1983 yılında yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.