Silvan Demirkuyu Köyü

Silvan Demirkuyu Köyü

Demirkuyu Köyü Haberleri, Silvan Demirkuyu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Demirkuyu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Demirkuyu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Demirkuyu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirkuyu köyü son dakika gelişmeleri, Demirkuyu köyüne özgü yemekler,Silvan Demirkuyu köyünün tarihi, Demirkuyu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirkuyu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirkuyu , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirkuyu Köyü Resimleri ve Demirkuyu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Demirkuyu Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

DEMİRKUYU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Demirkuyu , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.10 yıl öncesine kadar mahallede okur yazar oranı yüzde yirmi dolaylarındaydı. 1964'te köylülerin girişimiyle açılan 5 yıllık eğitim veren Demirkuyu İlköğretim Okulu hizmete girdi ve 2006 yılı Kasım ayında 8 yıllık eğitim veren Demirkuyu Mahmut Kepolu İlköğretim Okulu hizmete girdi, bu sayede okur yazar oranı yüzde 80 dolaylarına çıktı. Kadınların yüzde 40'ı okur yazar .Diyarbakır'a 108 silvana 25 kilometre uzaklıktadır.Yaklaşık 2 kilometre ilerisinde de Çayır vardır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Mahallenin orijinal ismi derika mukure'dır. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik vardır ancak sabit telefon hattı yoktur. köy şexdodan aşiretine mensup ailelerden oluşmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum