Silvan Düzalan Köyü

Silvan Düzalan Köyü

Düzalan Köyü Haberleri, Silvan Düzalan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Düzalan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Düzalan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Düzalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzalan köyü son dakika gelişmeleri, Düzalan köyüne özgü yemekler,Silvan Düzalan köyünün tarihi, Düzalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düzalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düzalan , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düzalan Köyü Resimleri ve Düzalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Düzalan Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

DÜZALAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Düzalan , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir. Kürtçe ismi Dérıka Emeré Reşo'dır.Köyün geçmişinde 4 kez yıkılıp inşa edilmiştir, bunlardan ilk yerleşimcileri ermeniler olarak bilinirler. Daha sonrasında 2. Dünya savaşında ermeniler köyden göç edip yerine müslüman kürtler yer edinmiştir.

Köy 1970'ten ve 1986 yılları arasında tekrar bazıki ve deştiler ve mala reşo olarak kendini köy sahibi olarak gören aşiretler arasında içten içe savaş başlamıştır.

Köyde bazıkiler aşiret reisi hacı dawo olarak bilinen Hacı Davut aslan. Deştiler aşiret reisi olarak bilinen heci ibrahim, yani Hacı İbrahim Demir. Mala reşo aşiret reisi olarak bilinen de Ömer'e reşo yani Ömer çiftçi. Arasında geçen gerginlik ve kavgalar en sonunda büyür ve iç savaş başlar köyde.

Köyde en sonunda silahlı çatışmalar başlar ve köylüler birbirileriyle savaşır. Geçen silahlı saldırıda kudret Bulgan adında bir kadın kör kurşunla hayatını kaybeder ve kim tarafından öldürüldüğü de ortaya çıkmaz.

Geçen yoğun çatışmada bazıkiler yenilgiye uğrar köyden kaçar, mala reşo bundan korkar çekinir... ve deştiler galip gelir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ama genel olarak karasal iklim hakimdir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çok kişi farklı illere göç etmiştir. Bu illerin başında Batman, İstanbul, Manisa, Diyarbakır, İzmir gelmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol yarı asfalt yarı mucur olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum